​Nauji politiniai dariniai šturmuos Seimą – vienas gali jį pasiekti dar rudenį

Nors po trijų praūžusių rinkimų šiemet, atrodo, norėtųsi nuo jų pailsėti, politikai jau aktyviai ruošiasi tam, kas įvyks už daugiau, nei metų – 2020 metų Seimo rinkimų. Pokyčiai dabartinėje Seimo daugumoje galimi ir šį rudenį, o apie naujas politines jėgas prabilo, ar jau net įkūrė net keletas politikų.

 ​Nauji politiniai dariniai šturmuos Seimą – vienas gali jį pasiekti dar rudenį.<br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
 ​Nauji politiniai dariniai šturmuos Seimą – vienas gali jį pasiekti dar rudenį.<br> lrytas.lt nuotr. koliažas. 
Rimantas Jonas Dagys nusprendė, kad toliau jam su konservatoriais nepakeliui. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimantas Jonas Dagys nusprendė, kad toliau jam su konservatoriais nepakeliui. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis tikisi, kad rugsėjo mėnesį į Seimą naujuose parlamentarų rinkimuose pateks ne tik K.Krivickas, bet ir R.Janutienė. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis tikisi, kad rugsėjo mėnesį į Seimą naujuose parlamentarų rinkimuose pateks ne tik K.Krivickas, bet ir R.Janutienė. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-07-16 19:36, atnaujinta 2019-07-17 07:21

N.Puteikis tikisi, kad į Seimą pateks R.Janutienė ir K.Krivickas

Praėjusią savaitę Seimo narys Naglis Puteikis grįžo į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją Seime. Iš jos jis pasitraukė po to, kai valstiečiai kandidatu į prezidentus pasirinko premjerą Saulių Skvernelį, N.Puteikis jį pavadinimo pačiu liberaliausiu kandidatu, kuris neatitinka valstiečių vertybių ir pažadų prieš 2016 metų Seimo rinkimus.

Praėjusią savaitę, sprendimą grįžti pas valstiečius priėmęs N.Puteikis tiesioginėje laidoje „lrytas.lt Tiesiogiai“ jis atskleidė platesnį savo ateities planą.

„Galiu paspėlioti, kad prezidento Gitano Nausėdos nusistatymas pasirūpinti mažų pajamų gyventojais, manau, kad užtikrina, kad mes be manęs matysime dar tris politikus (kurie prisijungs prie valstiečių, aut. p.). Rugsėjo 22 dieną, manau, kad tai bus Rūta Janutienė, kuri laimės Žiemgalos apygardoje, Kristupas Krivickas – Gargždų apygardoje ir profesorius Povilas Gylys, Žirmūnų apygardoje.

Trys nauji rinkimai vyksta, ten šitie Lietuvos centro partijos kandidatai puikiai atstovauja tas vertybes“, – kalbėjo N.Puteikis.

Jis teigė, kad net svarsto, kad po išankstinių rinkimų trijose apygardose, N.Puteikis tikisi turėti Centro partijos frakciją Seime.

„Aš seniūnu ar frakcijos vadovu pabandysiu tapti po rugsėjo 22 dienos (tą dieną vyks antrasis naujų rinkimų į Seimą turas, aut. p.), po antrojo rinkimų turo tose trijose išankstinių rinkimų apygardose. Kai turėsiu krūvą Centro partijos bendražygių Seime. Ir mes galėsime prisijungti prie koalicijos, pasirašydami Centro partijos ir frakcijos vardu“, – laidoje „lrytas.lt Tiesiogiai“ sakė parlamentaras.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad N.Puteikis yra vienintelis Centro partijos atstovas Seime.

Apie naują politinę jėgą mįslingai kalba ir R.J.Dagys

Seimo narys Rimantas Jonas Dagys antradienį pranešė paliekantis opozicinę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją ir frakciją, praneša BNS. Jis dirbs Mišrioje Seimo narių grupėje.

„Manau, kad partijos vadovybė yra paėmusi visai priešingą kursą negu numatyta TS-LKD programoje. Tokie debatai, kurie dabar vyksta, pažeidžiant Seimo nario konstitucines teises, darant spaudimą, spaudimo atmosferoje diskusija nėra įmanoma, todėl ir pasitraukiau iš partijos“, – BNS antradienį sakė R. J. Dagys.

Jis teigė prisidėsiąs prie naujos partijos kūrimo. Plačiau apie ją politikas žada papasakoti trečiadienį per spaudos konferenciją.

Birželio pabaigoje TS-LKD prezidiumas patvirtino Priežiūros komiteto R. J. Dagiui skirtą sankciją, kad jis kaip partijos kandidatas negalės dalyvauti kituose Seimo rinkimuose.

R. J. Dagys nubaustas už sprendimą neatšaukti parašo po pernykšte „valstiečio“ Mindaugo Puidoko registruota įstatymo pataisa dėl vaiko teisių apsaugos bei nederamų pasisakymų apie kolegas Seime, įskaitant partijos kandidatę į prezidentus Ingridą Šimonytę.

M.Puidokas kviečia tik blaivius

Prezidento rinkimuose dalyvavęs buvęs valstietis Mindaugas Puidokas taip pat neatmeta galimybės, kad bus kuriama nauja partija.

„Man rinkimai, kaip jauniausiam visų laikų Lietuvos kandidatui į prezidentus, rimtos politinės karjeros pradžia ir ketinu dirbti toliau, nuosekliai kurti stiprią vertybinę politinę jėgą, kuri atstovautų tradicinėms vertybėms“, – LRT televizijai prezidento rinkimų pirmojo turo metu sakė M.Puidokas.

„Kalbu apie naują partiją, visų pirma apie naują politinę jėgą, koaliciją, konfederaciją politinių jėgų, kurios būtų apjungtos plačiai“, – pridūrė jis. M.Puidokas teigė, kad burdamas naują politinę jėgą jis kalbės su tradicines vertybes remiančiais kandidatais.

Naujienų portalas 15min.lt skelbia, kad į būsimą partija M.Puidokas žada kviesti tik nuo alkoholio, narkotikų ir kitų medžiagų „blaivius“ asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.