R. Karbauskiui nusibodo: V. Pranckietis skundžiamas etikos sargams, turi būti šalinamas

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad Seimo pirmininko postą atsisakantis palikti Viktoras Pranckietis bus apskųstas partijos Etikos komisijai ir turi būti iš jos šalinamas.

R. Karbauskiui nusibodo: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>Lrytas.lt koliažas
R. Karbauskiui nusibodo: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>Lrytas.lt koliažas
R. Karbauskis: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>T.Bauro nuotr.
R. Karbauskis: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R. Karbauskis: V. Pranckietis skundžiamas partijos etikos sargams, turi būti šalinamas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Saulius Jakučionis, BNS

Jul 17, 2019, 9:55 AM, atnaujinta Jul 17, 2019, 10:11 AM

„Valdyba kreipsis į Etikos komisiją, kad būtų svarstomas (V. Pranckiečio elgesys)“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Jis tvirtino neįsivaizduojantis jokio kito sprendimo, kaip tik V. Pranckiečio šalinimas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, nes „kiekvieną dieną žeminama ir partija, ir partijos vadovai“.

R. Karbauskis sakė ketvirtadienį planuojantis šaukti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdybos posėdį, kad ji kreiptųsi į Etikos komisiją dėl V. Pranckiečio elgesio.

Valstiečių taryba pirmadienį nusprendė pritarti prieš kelias savaites sudarytai naujos koalicijos sutarčiai ir taip atiduoti Seimo pirmininko postą „socialdarbiečiams“.

Tačiau V. Pranckietis atsistatydinti atsisako ir jo bandymą atleisti laiko R. Karbauskio kerštu, todėl Seimo pirmininko atžvilgiu bus organizuojama nepasitikėjimo procedūra.

„Tikriausiai kiekvienas Lietuvos žmogus supranta ir jau dabar žino, kad tai (atleisti V. Pranckietį) yra frakcijos, yra partijos sprendimai“, – kalbėjo R. Karbauskis.

„Jo teiginiai apie mane yra tiesiog bandymas kurti savo įvaizdį ir remtis kažkokia neegzistuojančia keršto teorija“, – pridūrė jis.

R. Karbauskis: apie iššūkį prakalbusiam V. Pranckiečiui būtų sunku laimėti Kauno rajone

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad apie iššūkį jam Seimo rinkimuose prakalbusiam parlamento pirmininkui Viktorui Pranckiečiui būtų sunku laimėti juos savo apygardoje Kauno rajone.

„Pareiškimas toks – viešųjų ryšių akcija. Iš kitos pusės, suprantu: kandidatuoti Kauno rajone po tokio rezultato savivaldybių rinkimuose sunkoka, aišku, bus“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Karbauskis.

Kovą vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose valstiečiai Kauno rajone gavo tris mandatus iš 27.

„Tai labai silpnas rezultatas ir gal jis į tai reaguoja, nes iš tiesų be partijos paramos, pačiam dalyvauti rinkimuose tikrai bus labai sunku“, – kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Anksčiau trečiadienį LVŽS priklausantis V. Pranckietis pareiškė, jog neatmeta galimybės 2020-aisiais kelti savo kandidatūrą į Seimą savarankiškai vienmandatėje apygardoje, kurioje kandidatuotų valstiečių lyderis.

„Aš ir dabar turėjau planą A, tai buvo mano vienmandatė apygarda, kurioje buvau išrinktas. Dar galėčiau eiti į vienmandatę apygardą, kur Ramūnas Karbauskis drįstų išsikelti save kandidatu. Ne specialiai, tiesiog pasirodyti prieš žmones, pasigalynėti“, – Žinių radijui teigė V. Pranckietis.

R. Karbauskis užsiminė, jog jeigu parlamento pirmininkas ir toliau laikysis pozicijos, kad esą iš posto yra verčiamas dėl asmeninio keršto, apie iššūkį rinkimuose gali pasvarstyti ir jis pats.

„Aš tikrai Kauno rajone neplanavau kandidatuoti, bet pagalvosiu. Jeigu iš tikrųjų tokiais nesąžiningais pareiškimais bus mėtomasi, jei ir toliau jis aiškins, kad tai mano valia, kad aš tai nutariau, ne partijos taryba, ne frakcija, tokiu atveju teks ir man pagalvoti, ar nereikėtų pakandidatuoti...“, – kalbėjo valstiečių lyderis.

R. Karbauskis 2016 metais buvo išrinktas Kauno Šilainių vienmandatėje apygardoje.

V. Pranckietis išrinktas Kauno rajone esančioje Raudondvario apygardoje.

Nesutarimai tarp parlamento vadovo ir valstiečių lyderio paaštrėjo, kai keturių partijų pasirašytoje valdančiosios koalicijos sutartyje numatyta Seimo pirmininko postą perleisti „socialdarbiečiams“, tačiau valstiečių į parlamento vadovus deleguotas V. Pranckietis pats trauktis neketina ir ragina rengti balsavimą dėl nepasitikėjimo juo Seime.

Seimo pirmininkas mano, kad siekis jį pakeisti yra asmeninis R. Karbauskio kerštas. Valstiečių lyderis atkerta, jog sprendimą dėl koalicijos sutarties patvirtino tiek partijos frakcija, tiek taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.