Vytautas Bruveris. Valdžios dalybose bus ir akibrokštų?

Senos-naujos Vyriausybės formavimas greičiausiai bus ilgas procesas.

Vytautas Bruveris.
Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2019, 8:00 AM

Taip sako pats valstiečių vedlys R.Karbauskis, to neneigia ir premjeras S.Skvernelis.

Atrodytų, iš kur tas ilgumas? Tarp koalicijos partnerių viskas lyg ir sutarta, poste tebesilaikantis V.Pranckietis nebėra lemiama sąlyga koalicijai suburti, o vienintelis trukdys gali būti savo pageidavimų, be abejo, turėsiantis naujasis prezidentas G.Nausėda.

Tačiau nieko stebėtino, peiktino ar keisto. Juk, be prezidento norų pademonstruoti, kad dabar jis čia naujasis griausmavaldis, kuriam reikia ritualinių aukų, kur kas svarbesni yra asmeniškumai. Tai – S.Skvernelio santykiai su R.Karbauskiu. Seniai akivaizdu, kad jie – anaiptol ne rožėmis kloti ir medumi tepti, o priešingai – kibirkščiuoja trumpojo jungimo išlydžiais.

Bet štai rimčiausia šio tandemo kaktomuša – būtent dėl Vyriausybės performavimo.

Premjeras S.Skvernelis, regis, rimtai svarsto parodyti R.Karbauskiui tokią kelių ar vieno piršto kombinaciją – ketvirtadienį jį Seimas patvirtina, o tada jis pas prezidentą neša tokią Vyriausybės sudėtį, kurioje nauji yra tik koalicijos partneriams tekusių ministerijų ministrai, o visi likę valstiečiams – tie patys.

Arba po derybų akis į akį su G.Nausėda, badydamas pirštu į jį, S.Skvernelis pakeičia ne tuos arba ne tą valstiečių ministrą, kurių galvų arba galvos reikia būtent R.Karbauskiui.

Ar S.Skvernelis ryšis tokiam akibrokštui?

Juk tuomet jam reikėtų Seime vėliau vaikščioti su itin trumpu konservatorių pavadžiu ant kaklo ir nuolatos kentėti R.Karbauskio keršto akcijas. Tam jis lyg ir pasiryžęs – štai ir vėl kartojo, kad su konservatoriais karo nebereikia.

Ką gi, pažiūrėsime. Bet, kaip suprantame, apsisprendimo kančios – ir sunkios, ir ilgos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.