R. Žemaitaitis stojo ginti A. Širinskienę nuo valstiečių: jos vietoje su jais net nebesisveikinčiau

„Tvarkos ir teisingumo“ (TT) pirmininkas Remigijus Žemaitaitis po Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio žinios, kad neseniai prie „tvarkiečių“ frakcijos prisijungusi valstietė Agnė Širinskienė iš jos traukiasi, pareiškė, kad jos vietoje po tokio valstiečių pažeminimo su jais esą net nebesisveikintų koridoriuose.

Remigijus Žemaitaitis stojo ginti Agnę Širinskienę.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Žemaitaitis stojo ginti Agnę Širinskienę.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Agnė Širinskienė ir Ramūnas Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 23, 2019, 9:20 AM, atnaujinta Jul 23, 2019, 11:03 AM

Anot jo, kai sava partija dėl perėjimo į kitą frakciją taip užsipuolė savo narę, Lietuva iš tiesų pamatė, kokia bjauri yra politika.

„Aš esu dėkingas Agnei ir suprantu, ką paskutinėmis dienomis jai teko iškęsti net iš saviškių. Tai dar kartą parodo Lietuvos žmonėms, kokia yra bjauri politika ir kaip savi žmonės gali savo žmogų tiesiog niekinti ir žeminti.

Tai aš nežinau, su tokiais žmonėmis po savaitės pamatęs, kaip jie puolė, aš, ko gero, su jais nei sveikinčiausi, nei norėčiau bendrauti“, – rėžė „tvarkiečių“ lyderis.

Jis patikino, kad A.Širinskienę turėtų pakeisti ir prie frakcijos prisijungti kitas parlamentaras. Kas jis, paaiškės vakarinio Seimo posėdžio metu.  

„Kalbuosi iš tų pačių valstiečių ir iš Mišrios Seimo narių grupės. Bus matyt“, – nedetalizavo R.Žemaitaitis.

A.Širinskienė grįš pas valstiečius kilus ginčui, ar būdama „tvarkiečių“ atstove ji gali eiti pareigas, pagal kvotą atitenkančias LVŽS. Ši frakcija Seime A.Širinskienę yra delegavusi dalyvauti seniūnų sueigos posėdžiuose parlamente.

Tačiau A.Širinskienei perėjus pas „tvarkiečius“, ji vis tiek dalyvavo seniūnų sueigoje, todėl opozicijos atstovai ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė ėmė kelti klausimą, kokiu pagrindu tai vyksta.

Anot R.Baškienės, remdamiesi Konstitucinio Teismo nutarimu Seimo teisininkai išaiškino, kad parlamentaras negali priklausyti vienai frakcijai ir atstovauti kitai. A.Širinskienė taip pat vadovauja Seimo Teisės ir Teisėtvarkos komitetui.

Seimo narė į frakciją „Tvarka ir teisingumas“ perėjo, kad valdančiosios koalicijos sutartį su valstiečiais sudarę „tvarkiečiai“ turėtų savo frakciją parlamente. Ši frakcija iširo, kai ją paliko Valentinas Bukauskas. Pagal Seimo statutą, frakciją įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.