S. Skvernelis tikina, kad informacija apie I. Rozovą koalicijos darbui netrukdo

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį Vyriausybėje pakomentavo situaciją dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) sprendimo sudaryti laikinąją tyrimo komisiją dėl dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagos apie Seimo narę I. Rozovą. Bus prašoma, kad tyrimą laikinosios komisijos teisėmis būtų pavesta atlikti NSGK.

 lrytas.lt nuotr. koliažas. 
 lrytas.lt nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-21 13:57, atnaujinta 2019-08-21 15:34

Komiteto narys Laurynas Kasčiūnas trečiadienį žurnalistams užsiminė, kad ši informacija buvo žinoma ir pačiam premjerui.

„Aš tą informaciją, kurią gaunu neviešai, jos ir nekomentuoju. Laikausi principo „būtina žinoti“, kas yra būtina, tą ir žinau“, – apie informacijos žinojimą kalbėjo premjeras.

Paklaustas, ar ši informacija netrukdo dirbti su Lenkų rinkimų akcija, jis atsakė, kad tikrai ne.

„Aš nenoriu komentuoti komiteto veiklos, laikausi principo „būtina žinoti“. Imtis priemonių turi tas, kas atsakingas yra, jis ir privalo imtis pagal savo užimamas pareigas“, – sprendimą nesiimti jokių priemonių komentavo premjeras.

„Noriu priminti, kad ponia Rozova nėra, nebuvo ir nebus Vyriausybės narė“, – žurnalistams sakė S.Skvernelis.

Paklaustas, ar pritartų šios Seimo narės apkaltos procesui, premjeras sakė, kad situacijos komentuoti nenori, tačiau pagal tai, ką jis žinojo, šios idėjos nepalaikytų.

Premjero teigimu, ši informacija nebuvo aptarta ir su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovais. „Nemačiau reikalo kol kas to daryti“, – tvirtino jis.

Seimo narė Irina Rozova leidimo dirbti su slapta informacija negavo nuslėpusi kontaktus su kitų valstybių diplomatais, todėl Seimui bus siūloma sudaryti tyrimo komisiją, po Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio paskelbė komiteto pirmininkas „valstietis“ Dainius Gaižauskas.

Dėl nenurodytų ryšių su Rusijos pareigūnais partijos „Rusų aljansas“ atstovei, Lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime narei I. Rozovai nebuvo suteiktas leidimas dirbti su įslaptinta informacija.

Šie duomenys paaiškėjo Seimo NSGK pradėjus aiškintis I. Rozovos dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje Gruzijoje šių metų birželį aplinkybes.

L. Kasčiūnas teigė, kad žvalgybos pateikti duomenys rodo, jog I. Rozova su Rusijos diplomatais aptarinėjo „politinę situaciją, dinamikas, tendencijas, projektus“, tačiau detalesnių duomenų politikas nepateikė.

I. Rozova anksčiau BNS sakė neatsimenanti motyvų, kodėl jai nebuvo duotas leidimas dirbti su įslaptinta informacija. Ji taip pat tvirtino nebuvusi žvalgybos perspėta, kad nedalyvautų ortodoksų forumo sesijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.