G. Nausėdos patarėjas atskleidė, kad prezidentas atidžiausiai stebi A. Verygos ir L. Kukuraičio darbą

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis patvirtino, kad šiuo metu akyliausiai šalies vadovas stebi du ministrus.

Prezidentas Gitanas Nausėda. <br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentas Gitanas Nausėda. <br>D.Umbraso nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos ir premjero Sauliaus Skvernelio spaudos konferencija. <br>D.Umbraso nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos ir premjero Sauliaus Skvernelio spaudos konferencija. <br>D.Umbraso nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos ir premjero Sauliaus Skvernelio spaudos konferencija. <br>D.Umbraso nuotr.
Prezidento Gitano Nausėdos ir premjero Sauliaus Skvernelio spaudos konferencija. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 8:38 AM, atnaujinta Aug 22, 2019, 9:40 AM

P.Mačiulis šios savaitės pradžioje pareiškė, kad prezidentas tikrai neatsisakys minties keisti ir kitus ministrus iki kitų metų Seimo rinkimų.

„Tikrai taip“, – dar kartą patvirtinto prezidento G.Nausėdos patarėjas, ketvirtadienio rytą politinę situaciją komentavęs LRT radijo laidoje „Ryto garsai“. 

„Sakyčiau, kad taip“, – sakė prezidento patarėjas P.Mačiulis, paklaustas, ar virš dviejų ministrų, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos ir socialinių reikalų ir darbo ministru Lino Kukuraičio, „kaba didžiausias šauktukas“.

„Su dauguma ministrų, kurie yra patvirtinti naujoje sudėtyje, prezidentas susitiko, su visais buvo kalbėta apie konkrečius darbus, ką jie gali padaryti iki Seimo rinkimų vardan gerovės valstybės. A.Veryga ir L.Kukuraitis įsipareigojo padaryti konkrečius darbus“, – kalbėjo patarėjas.

Jis teigė, kad prezidentas šiems ministrams suteikė „pasitikėjimo kreditą“

„Tai galima vadinti suteiktu pasitikėjimo kreditu. Prezidentas nebus tas, kuris tylės, jei tie darbai nebus vykdomi“, – teigė jis.

Daugiau pavardžių visai greitai

Šiuo metu vidaus politikos grupėje dirba tik vienas P.Mačiulis. Jis sakė, kad taip bus jau neilgai.

„Vidaus politikos grupė nebus didelė, tai bus 4 žmonių komanda, trys jau yra prezidento parvirinti, jie rudenį pradės darbą, jie dar dirba kitose vietose, nenoriu anonsuoti (pavardžių, aut. p.) . Mes tai padarysime labai greitai. Buvo tokie signalai, kad prezidentui nesiseka rinktis komandos, bet priešingai pasakysiu, kad trys ketvirtadaliai komandos jau yra suformuoti. Ir per mėnesį surinkti visą vadovų komandą, tai sakyčiau, kad viskas čia įvyko labai sėkmingai“, – komandos rinkimo subtilybes komentavo P.Mačiulis.

Jo teigimu, procesas kiek stringa ne dėl to, kad nėra iš ko rinktis. O atvirkščiai.

„Situacija yra tokia, kad nėra taip, kad prezidentas neturi iš ko apsirinkti, dėl to ir yra pasiimtas protingas laiko tarpas apsispręsti, priimti tą sprendimą. Nes prezidentas mano žiniomis turi 5 kandidatūras iš ko apsirinkti. Žmogus galvoja gi ne apie trumpalaikę perspektyvą, jis tikisi, kad komanda dirbs gal net ir ne vieną kadenciją, paskutinis sprendimas – švietimo, mokslo ir kultūros grupė, tas sprendimas greitu metu ir bus priimtas“, – kalbėjo jis.

Vyriausybės formavimo galvos skausmas

P.Mačiulis kiek praskleidė ir Vyriausybės formavimo procesą. P.Mačiulio teigimu, prezidentas kategoriškai neleido Vyriausybei ir valdančiajai daugumai eiti „trumpuoju keliu“, kai yra pakeičiamas tik vienas ministras, kiek dar yra leidžiama pagal Konstitucija, o dar nereikia iš naujo tvirtinti Vyriausybės programos. O kiti ministrai pakeičiami jau suteikus įgaliojimus.

„Prezidentas sakė, kad neleis taip keistai interpretuoti Konstitucijos, bus priimta viskas, kad būtų aišku ir skaidru. Visa tai, kas vyksta Seime, tai yra Seimo ir Vyriausybės vadovybės atsakomybė. Net neabejoju, kad jie sprendimus priima įsiklausė į teisininkų pozicijas“, – LRT radijo eteryje kalbėjo P.Mačiulis.

Jo teigimu, prezidentas pasiekė tai, ko ir buvo užsibrėžęs.

Patarėjas taip pat pakomentavo ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio situaciją.

„Prezidentas vertino gerai šio ministro darbą, matė galimybės, kad jis galėtų dirbti. Bet kai pasikalbėjo su koalicija ir Vyriausybė, paaiškėjo, kad yra akivaizdi problema. Kad ir koks geras būtum, jei neturi kaip ministras palaikymo Seime ir Vyriausybėje, esi įkaltintas politinės situacijos. R.Masiulis, likdamas Vyriausybėje būtų tarsi pleištas, jo geros iniciatyvos būtų nepalaikomos Seime, vien dėl to, kad tai yra jo. Prezidentas nenori politinės sumaišties“, – sprendimus komentavo prezidento patarėjas P.Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.