Istorinio mitingo dalyvių laukė prie A. Mickevičiaus paminklo

„Jiems niekur nėra vietos, jie niekam nereikalingi“, – liūdnai kalbėjo kino režisierius ir operatorius Vytautas Damaševičius, prie Adomo Mickevičiaus paminklo laukdamas 1987 rugpjūčio 23 d. mitingo dalyvių – tą dieną Antano Terlecko vadovaujama Laisvės lyga organizavo mitingą Molotovo – Ribentropo sąmokslui paminėti.

 V.Damaševičius su anūkais Marija ir Jurgiu kantriai laukė pasirodant istorinio mitingo dalyvių.<br> D.Gudavičiūtės nuotr.
 V.Damaševičius su anūkais Marija ir Jurgiu kantriai laukė pasirodant istorinio mitingo dalyvių.<br> D.Gudavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 8:03 PM

Jis pasakojo, kad kasmet čia sutikdavo tų svarbių įvykių dalyvių, tačiau šiemet niekas neatėjo. Režisierius abejojo, kad kuris nors iš jų organizatorių ar dalyvių dalyvavo ir Baltijos kelio rengiiuose.

Prieš 32 metus V.Damaševičius su kino kamera filmavo šį mitingą. Tuo metu jis kūrė filmą, laikė namuose kamerą ir turėjo juostos. Jis neabejojo, kad filmuoja reikšmingus Lietuvos istorijai kadrus. Tyčia filmavo bendrus planus, kad per jį žmonės neturėtų nemalonumų. Iš viso – 4 minutes. Vėliau jį buvo iškvietę Kino studijos vadovai, bet V.Damaševičius paaiškino, kad šių kadrų reikėjo jo filmui.

Prie Adomo Mickevičiaus paminklo fotografavosi būriai užsieniečių, laikydami rankose žemėlapius ir lankstinukus, skelbiančius, jog tai – istorinė Lietuvos Nepriklausomybei vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.