Šiaulių onkologijos klinikoje – visiškai girtas medikas

Respublikinė Šiaulių ligoninės (RŠL) generalinis direktorius Remigijus Mažeika penktadienį atleido gydytoją onkologą Andrių Ivanauską. Atleidimo priežastis – alkoholio vartojimas.

 RŠL vadovas R.Mažeika nedvejodamas atleido girtą gydytoją.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 RŠL vadovas R.Mažeika nedvejodamas atleido girtą gydytoją.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2019, 3:19 PM, atnaujinta Aug 23, 2019, 3:28 PM

Kad onkologas radioterapeutas yra apsvaigęs, ketvirtadienio popietę pastebėjo profilaktiniam patikrinimui atėjęs pacientas. Pamatęs šlitinėjantį ir sunkiai liežuvį apverčiantį mediką, pacientas pranešė policijai ir klinikos administracijai.

Reakcija buvo žaibiška – A.Ivanauskas buvo nušalintas nuo darbo išsyk, atvažiavę policijos pareigūnai jo skyriuje neberado.

„Gaila, bet informacija pasitvirtino. Medikas buvo patikrintas alkoholio matuokliu, jam nustatytas sunkus girtumas, – sakė RŠL generalinis direktorius R.Mažeika. – Klinikos darbas nesutriko, nušalintojo funkcijas perėmė du tądien dirbę kolegos“.

Penktadienį ligoninės vadovas nedvejodamas pasirašė įsakymą mediką atleisti iš darbo: „Tokiems atvejams tolerancija yra nulinė. Šiemet dar atleidome tris medikus, kurie darbo buvo apsvaigę nuo alkoholio. Tiesa, tai buvo ne gydytojai, o viduriniojo personalo darbuotojai“.

Generalinis direktorius sakė, kad apie šio jauno mediko problemas buvo girdėjęs: „Porą metų Šiauliuose dirbęs gydytojas onkologas panašių problemų turėjo ir ankstesnėje darbovietėje. Todėl mes jį stebėjome“.

Darbe girtas šlitinėjęs medikas parašė pasiaiškinimą, jame nurodė, kad alkoholiu slopino išgyvenimus dėl nesutarimų šeimoje.

RŠL vadovas pripažino, kad jauną specialistą atleido skaudama širdimi, bet kito kelio nėra: „Problemų prisikviesti specialistus yra, džiaugiuosi, kad sutartį pavyko pasirašyti su rugsėjį dirbti pradėsiančiu jaunu onkologu chemoterapeutu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.