Žiežmarių gimnazijos mokinius plūdusi lietuvių kalbos mokytoja išėjo iš darbo

Prieš daugiau nei pusmetį Lietuvoje nuskambėjo Žiežmarių gimnazijos mokytojos istorija: socialiniuose tinkluose išplito garso įrašas, kuriame lietuvių kalbos mokytoja griežtai ir grubiai rėkė ant mokinių, atliekančių kirčiavimo užduotį. Antradienį paaiškėjo, kad mokytoja nuo rugsėjo savo darbo gimnazijoje nebetęs.

Mokinius plūdusi lituanistė nuo rugsėjo savo darbo gimnazijoje nebetęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Mokinius plūdusi lituanistė nuo rugsėjo savo darbo gimnazijoje nebetęs.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 12:32 PM, atnaujinta Aug 27, 2019, 12:53 PM

Išėjo šalių susitarimu

Iki antradienio lietuvių kalbos mokytojos likimas buvo neaiškus. Sausio mėnesio pabaigoje išplitus garso įrašui, kuriame lituanistė plūdo šeštos klasės mokinius, pedagogė susirgo, o jai buvo skirtas įspėjimas. Besibaigiant mokslo metams, mokytoja kelioms dienoms buvo sugrįžusi į darbą, tačiau netrukus išėjo vasaros atostogų.

Dar praėjusią savaitę buvo planuojama, kad mokytoja nuo rugsėjo sugrįš į darbą, bet dirbs sumažintu krūviu – lietuvių kalbą dėstys trims klasėms: šeštokams, dešimtokams ir vienuoliktokams. Toks sprendimas – krūvio sumažinimas ir pasiūlymas persiatestuoti, pasak Žiežmarių gimnazijos direktorės Ievos Mažulienės, buvo priimtas kaip nuobauda.

Šis sprendimas sukėlė abejonių ne tik mokinių tėvams, bet ir Kaišiadorių rajono merui Vyteniui Tomkui. Jo nuomone, mokytoja darbo su mokiniais tęsti neturėtų.

Antradienį ryte buvo priimtas galutinis sprendimas dėl mokytojos likimo – nuo rudens ji darbo Žiežmarių gimnazijoje nebetęs.

„Šiandien mokytoja išėjo iš darbo šalių susitarimu“, – tokią informaciją portalui lrytas.lt pranešė Žiežmarių gimnazijos direktorė I.Mažulienė.

Mokytojos elgesys abejonių kėlė jau kurį laiką

Sausio mėnesį pamokos garso įrašus paviešinę mokinių tėvai tikino, kad mokytojos riksmai – nuolatinis elgesys pamokų metu. Tėvų teigimu, rėkimas nebuvo vienintelis lietuvių kalbos mokytojos taikomas ugdymo metodas. Vaikai skundėsi lituanistės įžeidinėjimais, taip pat yra pasitaikę ir mokytojos suplėšytų sąsiuvinių, kurie pedagogei užkliuvo, nes buvo apipiešti.

Pasak vienos iš tėvų atstovės, vaikais nebuvo tikima tol, kol nebuvo padaryti įrašai.

Grubų mokytojos elgesį patvirtino ir komentaruose po išplatintais įrašais pasisakę asmenys. Pasak jų, toks mokytojos elgesys nėra naujiena tiek besimokantiems, tiek ir mokyklą baigusiems asmenims.

Paviešinus įrašus mokytojos elgesiu susidomėjo ne tik Kaišiadorių rajono savivaldybė, bet ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.