Kęstutis Komskis išmestas iš darbo – atėjo į jį girtas

Prieš porą savaičių darbo vietoje tikrintas Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro (TRATC) direktoriaus Kęstučio Komskio blaivumas. Rugpjūčio 27 d. buvo sušauktas neeilinis akcininkų susirinkimas direktoriaus elgesiui įvertinti.

 Kęstutis Komskis buvo įpareigotas pasitikrinti blaivumą gydymo įstaigoje per 1 valandą.<br>  „Šilokarčemos“ archyvo nuotr.
 Kęstutis Komskis buvo įpareigotas pasitikrinti blaivumą gydymo įstaigoje per 1 valandą.<br>  „Šilokarčemos“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Červinskaitė, „Tauragės žinios“

Sep 6, 2019, 11:53 AM

K. Komskio likimą sprendė visų 4 savivaldybių – Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų ir Pagėgių savivaldybės administracijų vadovai. Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius informavo, jog posėdyje vienbalsiai priimtas sprendimas atšaukti K. Komskį iš pareigų.

Daugiau nei 0 promilių

Rugpjūčio 27-ąją, 10 val., vykusio neeilinio akcininkų susirinkimo metu nuspręsta TRATC direktorių Kęstutį Komskį iš pareigų atšaukti. Koks neblaivumas jam buvo nustatytas medikų, neatskleidžiama, tačiau to pakako, kad akcininkai sprendimą priimtų vienbalsiai. Pats K. Komskis posėdyje nedalyvavo, nes turi nedarbingumo pažymėjimą.

Tauragės rajono savivaldybės administracijos direktorius Modestas Petraitis „Tauragės žinioms“ sakė, jog jau kitą dieną po įvykio direktorius parašė paaiškinimą, kuriame neigė vartojęs alkoholį. Tačiau tai paneigė medikų išvados. Pasak M. Petraičio, nustatytas „daugiau nei 0“ promilių girtumas.

Nušalino nuo pareigų

TRATC darbuotojas, nepanoręs viešai atskleisti tapatybės, žurnalistams papasakojo, jog administracijos direktorius M. Petraitis į įstaigą atvyko rugpjūčio 6 dieną. Tuo metu vyko TRATC vadovo susitikimas su rangovais. K. Komskis įpareigotas pasitikrinti blaivumą gydymo įstaigoje per 1 valandą ir tai dienai buvo nušalintas nuo pareigų.

Savivaldybės administracijos direktorius M. Petraitis patvirtino, jog į TRATC tą dieną nuvyko, informuotas apie darbo vietoje galimai neblaivų centro direktorių. Kas jam suteikė tokią informaciją, neatskleidė, tačiau teigė, jog nuvykus įtarimų apie K. Komskio blaivumą jam kilo – esą nuo direktoriaus sklido alkoholio kvapas.

M. Petraičio teigimu, medikų išvadą apie alkoholio kiekį TRATC vadovo kraujyje jis jau yra gavęs bei nusiuntęs K. Komskiui susipažinti. Tačiau kas nustatyta išvadoje, neįvardijo, esą viešinti duomenų apie direktoriaus sveikatos būklę neleidžia duomenų apsaugos įstatymai.

Žurnalistei susisiekus su TRATC direktoriumi K. Komskiu, šis teigė su medikų išvada dar nesusipažinęs. Paprašytas papasakoti, kaip tądien viskas buvo, sakė:

– Tiesiog atėjo, paprašė, kad pasitikrinčiau, nuvažiavau, pasitikrinau, ir viskas.

Paklaustas, ar buvo tądien išgėręs, atsakė trumpai:

– Ne, aišku, kad ne.

Šauks susirinkimą

Tauragės regiono atliekų tvarkymo centro akcijas valdo Tauragės, Šilalės, Jurbarko rajonų bei Pagėgių savivaldybės. Didžiausia dalis, 39 proc., priklauso Tauragės rajono savivaldybei. Tad centro vadovo likimą sprendė visų 4 savivaldybių administracijos direktoriai.

Susirinkimo darbotvarkėje svarstytas klausimas dėl K. Komskio elgesio įvertinimo. Kokios nuobaudos gresia direktoriui, jeigu neblaivumo faktas pasitvirtins, M. Petraitis neatskleidė. Esą tai bus svarstoma susirinkimo metu ir priklausys nuo kitų savivaldybių administracijų vadovų pozicijos, medikų išvadose užfiksuotos alkoholio koncentracijos bei paties K. Komskio paaiškinimo.

Tačiau, paprašytas išreikšti savo nuomonę dėl išgėrinėjimų darbo metu, M. Petraitis buvo kategoriškas: pasitvirtinus neblaivumo darbo metu faktui, įstaigos vadovas dirbti toliau nebeturėtų. Anot jo, Tauragės rajono savivaldybėje vadovaujamasi aukštais etikos standartais, kurie visiems įstaigų ir įmonių vadovams yra vienodi.

– Vienareikšmiškai, alkoholio vartojimas darbo metu yra netoleruojamas. Nėra net klausimų, įmonių vadovai turi būti nepriekaištingos reputacijos. Tai būtų blogas pavyzdys tiek darbuotojams, tiek visuomenei, – teigė administracijos direktorius.

Ne daugiau nei 0,2 promilės

Dėl piktnaudžiavimo alkoholiu darbo yra netekęs Pagramančio pagrindinei mokyklai vadovavęs Vytautas Stonys, ne per seniausiai atleistas taurelės mėgėjo reputaciją užsitarnavęs Batakių pagrindinės mokyklos direktorius Rimvydas Varanavičius.

Valstybinė darbo inspekcija skelbia, jog Valstybės tarnautojų, politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme nurodytų valstybės pareigūnų iškvėptame ore, kraujyje ir kituose organizmo skysčiuose leidžiama etilo alkoholio koncentracija darbo metu – 0,2 promilės. Darbo kodekso 58 straipsnis numato, jog neblaivumas darbo vietoje gali būti pagrindas atleisti darbuotoją darbdavio iniciatyva.

K. Komskis TRATC‘ui vadovauja nuo 2015-ųjų, į šias pareigas buvo paskirtas be konkurso. 2011-aisiais iš privačios bendrovės atėjo dirbti į TRATC pavaduotojo pareigas. Tuomet spaudoje buvo stebimasi staigiais tuometinio Seimo nario Kęsto Komskio sūnaus karjeros šuoliais. Abu jie priklausė partijai „Tvarka ir teisingumas“. Kęstutis Komskis 2011-2014 m. buvo Pagėgių savivaldybės tarybos narys, buvo išrinktas ir 2015-aisiais, 2019-aisiais rinkimuose nedalyvavo.

Kęstutis Komskis gyvena Mociškiuose, Pagėgių savivaldybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.