Neringos Venckienės fantazijai nėra ribų

Neringa Venckienė bando pasinaudoti paskutine galimybe likti JAV. Bėglė kreipėsi į Aukščiausiąjį teismą ir savo skunde nurodo tai, apie ką net nebuvo užsiminusi Lietuvoje, – esą ji gimtinėje kovojo su tarptautiniu pedofilų tinklu.

Jau septintus metus Amerikoje gyventi N.Venckienė nori ir toliau čia likti.
Jau septintus metus Amerikoje gyventi N.Venckienė nori ir toliau čia likti.
Neringa Venckienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Neringa Venckienė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Neringa Venckienė.<br>kiti
Neringa Venckienė.<br>kiti
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 11, 2019, 6:36 AM

Nors du teismai jau atmetė N.Venckienės skundus ir liepė jai ruoštis kelionei namo, daugiau kaip prieš šešerius metus nuo Lietuvos teisėsaugos pasprukusi ir pusantrų metų Čikagos kalėjime sėdinti buvusi Seimo narė toliau nerimsta.

Jos advokatas Michaelas Monico JAV aukščiausiajam teismui įteikė skundą, kuriame N.Venckienės ir jos šeimos narių sukurpta pedofilijos istorija pateikiama ne kaip šeimos drama, o kaip tarptautinė byla, į kurią yra įsipainioję ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos aukšti pareigūnai.

Šmeižia A.Ūsą ir Lietuvą

„2010 metų gruodį žurnalistas parašė straipsnį, kuriame buvo nustatyta, kad Andrius Ūsas yra tarpininkas regioniniame pedofilijos tinkle, kuriame dalyvavo aukšti Latvijos ir Lietuvos pareigūnai“, – rašoma N.Venckienės ir jos advokato skunde.

Nors apie A.Ūso, Jono Furmanavičiaus ar seserų Laimutės Stankūnaitės ir Violetos Naruševičienės sąsajas su Latvijoje 1999–2000 metais kilusiu, bet išteisinimu pasibaigusiu pedofilijos skandalu, dėl kurio atsistatydino premjeras Andris Škėlė, Lietuvoje nekalbėjo net pati N.Venckienė, skunde teigiama priešingai.

„Lietuva prieš dešimtmetį buvo viešai perspėta apie kaimynės Latvijos pedofilijos tinklą, turintį ryšių su Lietuva, tačiau kadangi jame figūravo labai garsios lietuviškos pavardės, Lietuvos atsakymas buvo, kad šie asmenys yra neatsiejama Lietuvos elito dalis ir jie yra neliečiami“, – dėstoma skunde.

Prisistatė partijos vadove

Pasak N.Venckienės, tiek ji, tiek jos brolis tikėjo, kad mažametė Drąsiaus Kedžio dukra tapo Latvijos ir Lietuvos pedofilijos tinklo auka, tačiau visi jų skundai atsimušdavo į sieną ir dėl to nusivylusi N.Venckienė parašė knygą, kurią pavadino „Drąsiaus viltis – išgelbėti mergaitę“.

Skunde yra ir daugiau melo. Teigiama, kad po J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo ir D.Kedžio dingimo N.Venckienei buvo suteikta visiška dukterėčios globa, nors ji visada buvo tik laikinoji globėja, o sukūrus partiją „Drąsos kelias“ ji buvo išrinkta jos pirmininke, nors pirmininku visada buvo Jonas Varkala, o N.Venckienei tik 2017 metų vasarį buvo suteiktas garbės pirmininkės titulas.

Įtikinėja vertusi valdžią

Skundo autorių teigimu, subūrusi partiją, kurios tikslas buvo kova su korupcija, ir tapusi jos pirmininke N.Venckienė pradėjo Lietuvoje rengti perversmą.

Iš pradžių jis pasireiškė tik piketais ir mitingais, tačiau vėliau virto dideliais protestais, per kuriuos neišvengta incidentų: N.Venckienės šalininkai blokavo prezidentės automobilį ir įkalino ją jame, o keli jos gerbėjai atvirai pareiškė, kad Lietuvoje reikia pučo arba Maidano, per kurį turėtų būti susprogdinti Vyriausybės ir Seimo pastatai, o valdžia nuversta.

Panašius žodžius kalbėdamiesi telefonu buvo pasakę N.Venckienės šalininkai Renaldas Ščiglinskas ir Andrejus Lobovas, bet teismas juos dėl raginimo nuversti valdžią išteisino.

Prisipažino subūrusi gaują

Savo skunde N.Venckienė apie tai neužsimena, nes JAV pripažinimas, jog ji Lietuvoje rengė perversmą, yra jos vienintelis šansas įrodyti, kad byla yra politinė. Tik taip ji galėtų likti Amerikoje.

Anksčiau N.Venckienės skundus nagrinėję du teismai jokios politikos neįžvelgė ir buvusios teisėjos nusikaltimus Lietuvoje įvardijo tik kaip padarytus siekiant asmeninės naudos.

„Buvo ir asmeninis motyvas, bet buvo ir politinis“, – rašoma skunde Aukščiausiajam teismui.

Kad tariama politinė veikla atrodytų įtikinamiau, bėglė net prisipažįsta Lietuvoje dariusi nusikaltimų: „Teisėja N.Venckienė padėjo suburti rėmėjų grupę, jų tikslas buvo medžioti ir apklausti įtariamus pedofilų klano narius siekiant surinkti apie juos informaciją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.