R. Karbauskis atmeta kaltinimus dėl M. Puidoko: „Aš nereguliuoju“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pripažino, kad kalbėjo su naujos frakcijos „Lietuvos gerovei“ vedliu Vytautu Kamblevičiumi dėl frakcijos darbo su koalicija, tačiau teigė nenurodinėjęs konkrečių pavardžių, kurių asmenų neturėtų būti naujoje frakcijoje.

Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis.<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Puidokas<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 12, 2019, 10:14 AM, atnaujinta Sep 12, 2019, 10:52 AM

M.Puidokas ketvirtadienį pranešė, kad nebeis į „Lietuvos gerovei“ frakciją, nes čia nagus prikišo valstiečių lyderis R. Karbauskis.

„Tegul kaltina. Jūs girdėjote, ką aš sakiau nuo užvakar, jei į tą frakciją pateks asmenys, kurie turės savo asmeninių interesų, bet negalvoja apie valstybę, tai kils problemos.

Matyt, nauja besikurianti frakcija išgirdo mano žodžius ir įvertino kandidatus į frakciją“, – teigė R. Karbauskis.

Ar turėjote omenyje Puidoką? „Aš turėjau omenyje daug žmonių, kurie dabar yra Mišrioje grupėje, kurie savo veikla yra įrodę, kad jiems valstybė rūpi mažiau nei jų asmeniniai interesai. Dabar nesiruošiu kalbėti apie konkretų asmenį, tik sakau, kad būtų gerai, jog toje frakcijoje nebūtų žmonių, kurie galvoja tik apie save“, – sakė valstiečių lyderis.

 

Pasak R.Karbauskio, jis nereguliuoja naujos frakcijos sudėties. „Aš nereguliuoju, jiems nurodymų negaliu duoti. Mes laisvi, mandatai laisvi“.

Pasiteiravus, kas iš Seimo narių būtų tie asmenys, kurie kenktų valstybei, R.Karbauskis šmaikštavo, kad didžiausias kenkėjas yra jis: „Didžiausias kenkėjas pagal opozicinės partijos konservatorių lyderį – tai esu aš Seime. Didesnių už mane, tikriausiai nėra.

Kalbant apie kitus, kurie yra Mišrioje grupėje, tai yra dalis žmonių, kurie išėjo iš mūsų frakcijos arba buvo pašalinti. Mūsų frakcijos nuomone, tas pašalinimas nebuvo darytas dėl to, kad jie puikiai atliko savo pareigas. Mes tas turėjome argumentus, šalindami. Nenorėtume, kad tie žmonės atsirastų valdančioje koalicijoje šalia mūsų, dėl kurių veiklos mes turėjome tam tikrų neigiamų vertinimų“, - sakė R.Karbauskis.

Ketvirtadienį po pietų planuoja jau pradėti derybas dėl bendradarbiavimo tarp valdančiosios koalicijos ir naujos frakcijos „Lietuvos gerovei“.

M.Puidokas: nenoriu būti kliuvinys

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis M. Puidokas ketvirtadienį teigė, kad kvietimą gavo, bet prie naujai kuriamos „Lietuvos gerovei“ frakcijos nesijungs.

M.Puidokas sako, kad tam įtakos turėjo „valstiečių“ lyderio R.Karbauskio pasisakymai viešojoje erdvėje: „Kaip matome iš vakarykščių pono Karbauskio pasisakymų, jei šioje frakcijoje būčiau aš, tai konstruktyvaus darbo su valdančiąja dauguma nebūtų.

Ištiesų asmeninis kerštas ir žmonių stumdymas kaip šaškių lentoje yra svarbiau nei stabilumas valstybėje ir svarbių darbų atlikimas. Tame kontekste, be abejonės, aš kenkčiau tam siekiui, kurį turi premjeras, kad valstybėje būtų stabili valdanti dauguma. Aš nenorėjau kenkti būsimos frakcijos kūrėjams ir tokiu būdu priėmiau sprendimą nesijungti“, - prieš Seimo posėdį kalbėjo M.Puidokas.

M. Puidokas sureagavo į R. Karbauskio pasisakymus, kad jei naujoje frakcijoje bus iš Mišrios Seimo narių grupės buvusių „valstiečių“, tai su naująja frakcija bendradarbiavimo nebūtų.

 „Didžiausios frakcijos lyderis pasako, kad jis tokiu būdu nematytų galimybės su ta frakcija bendradarbiauti. Tai kaip jūs įsivaizduojate konstruktyvų darbą tokiu atveju su pačia valdančiąja dauguma. Šitoje vietoje aš nenoriu būti kliuvinys ir aš noriu būti už stabilumą valstybėje“ , – teigė jis.
 
Pasak M.Puidoko, ginčai tarp R.Karbauskio ir Viktoro Pranckiečio įnešė labai daug chaoso į Seimo darbą, todėl M.Puidokas neneori veltis į ginčus ir toliau lieka Mišrioje Seimo narių grupėje.

Susikūrė nauja frakcija

Ketvirtadienį parlamente susikūrė nauja frakcija „Lietuvos gerovei“, jos seniūnu išrinktas „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius.

Frakcijai priklauso septyni nariai: frakciją „Tvarka ir teisingumas“ palikę V. Kamblevičius, Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bartkevičius, apie išėjimą iš „socialdarbiečių“ frakcijos turintis pranešti Algirdas Butkevičius bei Rimas Andrikis, „tvarkiečius“ palikęs dar anksčiau ir dirbantis Mišrioje Seimo narių grupėje.

Pagal Seimo statutą, parlamentinę frakciją gali įkurti ne mažiau kaip septyni politikai. Ji pradeda veikti, kai apie tai paskelbiama per plenarinį Seimo posėdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.