Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl trijų VTEK narių

Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininko Edmundo Sakalausko bei narių Virginijaus Kanapinsko ir Antano Šenavičiaus interesų deklaravimo.

Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl trijų VTEK narių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl trijų VTEK narių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl trijų VTEK narių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seime juda į priekį siūlymas atlikti tyrimą dėl trijų VTEK narių.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 3:22 PM

Seimas po pateikimo antradienį pritarė šiam Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto (VVSK) siūlymui, 55 Seimo nariams balsavus „už“, 23 buvus „prieš“ ir 15 susilaikius. Parlamentas dar turės balsuoti dėl nutarimo priėmimo.

VVSK tirtų, ar VTEK pirmininkas E. Sakalauskas tinkamai deklaravo narystę Mykolo Romerio universiteto alumni asociacijoje ir Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijoje. Taip pat analizuotų, ar jis dėl to tinkamai atliko tarnybines pareigas VTEK.

Komitetas taip pat aiškintųsi, ar VTEK narys V. Kanapinskas tinkamai deklaravo narystę Mykolo Romerio universiteto Alumni asociacijoje, ar minėta narystė negalėjo sukelti konflikto.

Liepą VTEK komitetui persiuntė buvusio komisijos darbuotojo Mindaugo Siaurio skundą dėl VTEK pirmininko E. Sakalausko bei komisijos narių V. Kanapinsko ir A. Šenavičiaus galbūt padarytų Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimų.

M. Siaurys teigia, kad VTEK pirmininkas ir du nariai galėjo nepateikti nurodytų duomenų bei taip pažeisti įstatymą.

Šio skundo pati VTEK nagrinėti negali, nes trys iš penkių jos narių susiję su skundu.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto manymu, vienintelis būdas ištirti skunde nurodytas aplinkybes yra laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimų komitetui suteikimas.

Tyrimas truktų iki lapkričio. Jo išvada turėtų būti pateikta Seimui.

Skundą dėl VTEK narių parašęs M. Siaurys iš komisijos buvo atleistas 2017 metais nustačius, kad jis rengė išaiškinimą buvusiai Seimo narei valstietei Gretai Kildišienei dėl privačių interesų deklaravimo, kai ši nedeklaravo, kad jos motina iš „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ nuomoja automobilį. M. Siauriui dėl atleidimo teismas priteisė kompensaciją, tačiau į pareigas jo negrąžino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.