Vytautas Bruveris. Valstietijos ginklas – jau ne šakės

Seimas blykstelėjo užmojais dar labiau nuvertinti tai, kas ir taip sukarikatūrinta.

Vytautas Bruveris.
Vytautas Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2019, 6:45 AM

Koks parlamentinis procesas bei įrankis labiausiai sukompromituotas parlamente, žinoma, neskaičiuojant Seimo nario neliečiamybės ir jos naikinimo procedūrų? Aišku, parlamentinis tyrimas.

Šią kadenciją valdančioji valstietija tais tyrimais taškėsi į kairę ir į dešinę taip, kad, regis, jau nieko nebegalėjo nustebinti. Tai buvo kiaurai politinės akcijos, skirtos ir partiniams, ir asmeniniams išskaičiavimams tenkinti teisėsaugos medžiagą ir įstatymus naudojant lyg pašluostes.

Kai atrodė, kad žemiau žengti jau nebeįmanoma, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių reikalų komiteto vadovė valstietė G.Burokienė ėmė ir pasiūlė pradėti dar vieną tyrimą ir išsiaiškinti, ar trys Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nariai, laiku nedeklaravę savo narystės įvairiose visuomeninėse organizacijose (viena jų – Vilniaus krašto bajorų sąjunga), neįsivėlė į interesų konfliktus ir nenusižengė įstatymui.

Nors Konstitucinis teismas yra paskelbęs, jog parlamentiniai tyrimai turėtų būtų vykdomi tiktai ypatingos valstybinės svarbos klausimais, valstiečiams tai – nė motais.

Tiesa, net pati G.Burokienė suabejojo, ar reikia daryti tai, ką pati pasiūlė, tarsi leisdama suprasti, jog jai taip liepė kažkas iš viršaus. Kas? Ji tikina, kad pati Seimo valdyba, o ne valstiečių vedlys R.Karbauskis, dar nuo Gretos laikų neturintis akies ant VTEK ir siekiantis ją paimti į valstietišką nagą.

Žodžiu, tokie užmojai gal ir kertasi su konstituciniais reikalavimais, bet dabartinę politinę tikrovę atitinka tobulai.

Juk kas gali būti valstybei svarbiau nei R.Karbauskio ar jo kompanijos noras kam nors atkeršyti ar ką nors prispausti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.