Įrašą apie A. Verygą ištrynęs K. Masiulis paaiškino, kodėl neatsiprašys ministro

Konservatorius Kęstutis Masiulis trečiadienį feisbuke sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, kad pastarasis, reikšdamas paramą vėžiu sergančiam premjerui Sauliui Skverneliui, nusiskuto plaukus.

Įrašą apie A. Verygą ištrynęs K. Masiulis paaiškino, kodėl neatsiprašys ministro.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Įrašą apie A. Verygą ištrynęs K. Masiulis paaiškino, kodėl neatsiprašys ministro.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Kęstutis Masiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kęstutis Masiulis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Konservatorius Kęstutis Masiulis trečiadienį feisbuke sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.<br> lrytas.lt koliažas
 Konservatorius Kęstutis Masiulis trečiadienį feisbuke sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.<br> lrytas.lt koliažas
Aurelijus Veryga
Aurelijus Veryga
 Kęstutis Masiulis skubiai ištrynė įrašą apie Aurelijų Verygą: atsiprašyti neketina.<br> Feisbuko nuotr.
 Kęstutis Masiulis skubiai ištrynė įrašą apie Aurelijų Verygą: atsiprašyti neketina.<br> Feisbuko nuotr.
 S.Skvernelis.<br> T.Bauro nuotr.
 S.Skvernelis.<br> T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga<br>T.Bauro nuotr.
Aurelijus Veryga.
Aurelijus Veryga.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Sep 19, 2019, 4:57 PM, atnaujinta Sep 19, 2019, 5:19 PM

Tačiau po poros valandų savo įrašą feisbuke ištrynė ir aiškino, kad pats taip nusprendė, partijos nariai jo neragino.

„Beždžioniauja Veryga, ir reklamuodamasis parazituoja, – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas. Nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – savo paskyroje trečiadienio popietę dar skelbė K.Masiulis, bet vėliau tai ištrynė.

Ištrynė, kad neįžeistų Sauliaus Skvernelio

Konservatorius K.Masiulis aiškino, kad nebuvo jokių skambučių iš partijos, iš pirmininko Gabrieliaus Landsbergio. Jis pats nusprendė ištrinti.

„Esu toli nuo Lietuvos. Spontaniškai ryte perskaitęs žiniasklaidoje tekstą pamačiau, kas čia dedasi. Man toks poelgis buvo nepriimtinas ir brūkštelėjau. Dabar paskambino žurnalistai, pasakė, kad kilo aistros. Pagalvojau, kad gali būti dviprasmybių ir ištryniau.

Aš linkęs koreguoti savo elgesį, jei jis kažkaip skaudina. Man įskaudinti A.Verygą šiuo atveju neatrodo nei kažkiek užgaulu ar neteisingai elgiuosi. Kad Skvernelį galėčiau kažkaip gal paliesti – tai to nesinori. Jis iš tikrųjų žmogus ligonis. Norisi jam padėti, o ne kažkaip įžeidinėti“, – kalbėjo parlamentaras.

Atsiprašyti nesiruošia

K.Masiulis mano, kad jis neturėtų atsiprašyti A.Verygos.

„Aš manau, kad jo poelgis nėra vertas kopijavimo. Tai kaip dabar – mums visiems reikės nusiskusti iš to solidarumo? Visa Lietuva turės vaikštinėti plika, kadangi mūsų premjeras toks.

Nemanau, kad politikai turi taip elgtis. Kai esi politikas, visada turi galvoti, kaip tai skamba viešai. Tai skamba blogai, o Verygai atrodo – kad gerai“, – teigė konservatorius.

K.Masiulis teigė, kad peikia A.Verygos siūlomus draudimus, jo vykdomą sveikatos politiką, daug kur su juo nesutinka: „Už tai, kad kažkur peikiu vėlgi turėčiau atsiprašyti? Jam gal skauda. Politikas turi priimti skausmą“.

„Ištryniau dėl kelių aplinkybių. Pirmoji aplinkybė, manau, kaip ir maniau, kad politikai neturėtų pozuoti ten, kur yra skausmas. Palikim šį atvejį (S.Skvernelio – Red.). Prisiminkim Garliavos atvejį, kada ten krūva pozavo, po to keitė nuomonę, o dabar nebenori prisiminti.

Politikams svarbu, kad jie būtų matomi, girdimi, bet tai turėtų vykti dėl jų darbų. Kartais visai naudinga fotografuotis prie kokio skausmingo atvejo, kad nebesimatytų tavo prastai dirbamo darbo.

Antrasis dalykas: tokie solidarumo demonstravimai visuomenėje turi būti atlikti tam tikroje vietoje ir laiku. Kada kokia mergaitė serga sunkia liga ir klasiokai solidarizuojasi, nes vaikui sunku susitaikyti su savo vaizdo, kurį mato veidrodyje, pasikeitimais. Būtų galima manyti, kad ministras irgi tarsi elgiasi nuoširdžiai ir nedaro savireklamos, neplatina savo nuotraukų laikraščiuose, ar kitur, tačiau čia aš tą matau. Matau savireklamos elementų ir man tai nepatinka.

Aš pats savo šeimoje turiu panašia liga sergantį žmogų. Išgyvenu lygiai tokį pat skausmą kaip artimasis ir visai nenoriu tokios savireklamos – kažką platinti, aiškinti. Šeima, artimaisiais liga negali būti parazituojama“, – teigė K.Masiulis.

A.Veryga nusiskuto plikai

Sveikatos apsaugos ministras A.Veryga ketvirtadienį Seime pasirodė nusiskutęs plaukus ir ragino solidarizuotis su premjeru S.Skverneliu, sergančiu vėžiu.

Vieni parlamentarai palaikė tokį ministro poelgį ir ragino prisidėti, o kiti peikė ir skatino nesireklamuoti.

Ketvirtadienį Seime pakalbintas A.Veryga teigė, kad aplinkiniai ir šeima teigiamai įvertino naująją šukuoseną. Pasak jo, visi supranta, palaiko ir džiaugiasi.

„Žmonėms yra didžiulių problemų ir jie jaučiasi blogai, tačiau ir išvaizdos pasikeitimai kitą kartą yra labai svarbu. Jiems reikia visuomenės, šeimos palaikymo, žmonių, su kuriais yra susiję.

Premjeras yra mano vadovas. Man jis labai svarbus. Jo liga man labai svarbi, kaip ir kitų onkologinių pacientų. Tai, ką aš padariau, iš tikrųjų yra simbolinė smulkmena“, – sakė politikas.

Premjeras šią savaitę pasirodė be plaukų

Anksčiau apie savo ligą – limfomą – pranešęs premjeras šią savaitę viešumoje pasirodė beplaukis.

Primename, kad rugpjūčio pabaigoje S.Skvernelis pranešė kovojantis su pirminės stadijos limfoma – kraujo sistemos vėžiu.

„Tai yra limfoma, pirminė stadija, nėra išplitusi, taikomas gydymas, tai yra chemoterapija“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

„Pirmą ciklą vakar perėjau, šiandien jaučiuosi puikiai“, – pridūrė jis.

Limfoma pirmiausia pažeidžia limfmazgius, bet ilgainiui gali išplisti ir į kaulų čiulpus, blužnį, kepenis, plaučius, kitus organus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.