Seimo NSGK pirmininkas D. Gaižauskas apskųstas etikos sargams

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Aistė Gedvilienė kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Dainiaus Gaižausko veiksmus.

D.Gaižauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Gaižauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Gaižauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Gaižauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Gaižauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
D.Gaižauskas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 19, 2019, 3:57 PM

Kreiptis į etikos sargus parlamentarę paskatino LRT televizijos laidoje „Panorama“ parodytas reportažas apie atliktą žurnalistinį tyrimą Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko D. Gaižausko atžvilgiu. Parlamentaras D. Gaižauskas po pokalbio su LRT tyrimų skyriaus žurnaliste Jurga Tvaskiene pareiškė slaptai įsirašęs pokalbį. Žurnalistė šią situaciją aprašė ir asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Turint omenyje, kad Seimo narys D. Gaižauskas žurnalistės neinformavo apie tai, kad jis įsirašo pokalbį su ja, tokie D. Gaižausko veiksmai gali būti laikomi Konstitucijos ir etikos normų pažeidimu. Prašau įvertinti Seimo nario D. Gaižausko elgesį minėtoje situacijoje ir nustatyti, ar tokie veiksmai, kuriuos jis atliko neinformuodamas kito asmens ir įsirašydamas pokalbį, dera su Seimo nario veikla, Konstitucija ir atitinka įstatymais nustatytas etikos normas“, – pažymėjo A. Gedvilienė.

Ji pastebi, kad Konstitucijos 22 straipsnis numato, kad „asmens susirašinėjimai, pokalbiai telefonu, telegrafo pranešimai ir kitoks susižinojimas neliečiami“, o Valstybės politikų elgesio kodeksas numato prievolę viešajame gyvenime politikams vadovautis pagarbos žmogui ir valstybei, teisingumo, sąžiningumo, skaidrumo ir viešumo, padorumo, pavyzdingumo ir kitais svarbiais principais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.