A. Kupčinskas apie Kauno ketinimus prijungti dalį rajono: tai neparuoštas, neperspektyvus klausimas

Buvęs Kauno meras Seimo narys Andrius Kupčinskas mano, kad Kauno miesto savivaldybės ketinimai prijungti prie miesto dalį Kauno rajono yra neparuoštas, neperspektyvus klausimas. Jo nuomone, dabartiniam miestui yra žymiai daugiau modernių iššūkių, negu prisijungti dar vieną teritoriją.

Andrius Kupčinskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Kupčinskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Kupčinskas<br>T.Bauro nuotr.
Andrius Kupčinskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 12:16 PM

„Galima svarstyti įvairius plėtros planus, bet jie turėtų būti pirmiausia derinami Regiono plėtros taryboje. Man atrodo, kad toks administracinis prijungimas yra paskutiniausias klausimas, kurį reiktų spręsti. Pirmiausia reikėtų galvoti apie bendras administracijas, apie bendras tarybas galbūt, gal galėtų veikti bendra miesto ir rajono taryba? Pirmiausia reikėtų išspręsti visus ūkinius, švietimo, kultūrinius klausimus. Mano nuomone, toks neparuoštas klausimas, neatlikus jokios analizės, yra neperspektyvus“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė parlamentaras konservatorius A. Kupčinskas.

Buvęs meras sako, kad miesto išplėtimui turėtų pritarti ir Seimas. „Todėl tokių pažadų dalinti, kad bus išplėsta, tikrai negalime“, – sakė A. Kupčinskas.

Buvęs Kauno miesto meras prisiminė, kad, jam pirmą kartą tapus meru 2007 metais, jau vyko Vidaus reikalų ministerijos surengta Kauno rajono gyventojų apklausa dėl dviejų savivaldybių sujungimo.

„Man ta apklausa buvo nukritusi kaip iš giedro dangaus, iš tiesų mes jos neakcentavome, nes buvo žymiai svarbesnių darbų ir iššūkių“, – sakė A. Kupčinskas.

Jo duomenimis, tuomet apklausoje dalyvavo tik per 20 proc. gyventojų, 95 proc. pasisakė prieš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.