Vytautas Bruveris. Nepalieki kabineto? Tai ten ir sėdėk

Jei net labai stengdamasis negali išversti priešo iš kėdės, bent pasistenk kuo labiau apkartinti jam gyvenimą. Pirmiausia reikia iš jo viską atimti – visus blizgučius ir barškalus, simbolizuojančius tą aukštą kėdę.

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2019, 6:23 AM, atnaujinta Oct 17, 2019, 12:40 PM

Regis, tokia taisykle ėmė vadovautis valstiečių vadas R.Karbauskis, niekaip nesukrapštantis pakankamai balsų parlamente, kad būtų atstatydintas jo statytinis Seimo pirmininkas V.Pranckietis.

Niekam politiškai neatstovaujantis Seimo pirmininkas – jau savaime neregėta egzotika.

Bet tai, kad iš jo dar pamėginta atimti judėjimo laisvę, – dar spalvingesnė naujovė.

Trečiadienį Seimo valdyboje valstiečiai ir koalicijos palydovai mėgino uždrausti V.Pranckiečiui vykti į Armėniją, nors kelionė buvo seniai suplanuota.

Valstiečiai ne tik neskyrė savo frakcijos atstovo į Seimo vadovą galinčią lydėti delegaciją, bet ir siekė neišleisti jo paties.

Opozicijos atstovams ginant Seimo galvos teisę keliauti lemtingas buvo „tvarkiečių“ vedlio R.Žemaitaičio, kuris dabar tarsi priklauso valdantiesiems, tarsi ne, balsas.

Kuo valstiečiai grindė savo poziciją? Žinoma, Rusijos grėsme! Va, paprasta Seimo narė I.Rozova nuvyko į Gruziją? Nuvyko. Kilo skandalas dėl jos ryšių su Rusijos saugumu? Kilo. O Armėnija šalia Gruzijos? Šalia. Taigi!

Negana to, pagrindinė R.Karbauskio ginklanešė A.Širinskienė vakar prisiminė, kad V.Pranckietis nuo vasario taip ir neatsakė raštu į jos vadovaujamos specialios Komisijos Visai Korupcijai Visoje Politikoje Visais Laikais Ištirti (KVKVPVLI) klausimus. V.Pranckietis ginasi, kad atsakė KVKVPVLI posėdyje, bet A.Širinskienei tų padrikų šnekų neužtenka.

Žodžiu, net jei valstiečiams nepavyks išversti Seimo pirmininko iš posto, jo persekioti jie nesiliaus. Taigi nors išvykęs į Armėniją tegul atsipučia. Gali būti, kad tokia jo kelionė – paskutinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.