V. Gedvilas paliko G. Kirkilo partiją, viena iš versijų – negautas aukštas postas

Buvęs Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas paliko valdančiosios Socialdemokratų darbo partijos gretas, bet neigia, kad tokį žingsnį žengė netapęs Žemės ūkio ministerijos kancleriu.

V. Gedvilas paliko G. Kirkilo partiją, viena iš versijų – negautas aukštas postas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
V. Gedvilas paliko G. Kirkilo partiją, viena iš versijų – negautas aukštas postas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Vydas Gedvilas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>M.Patašiaus nuotr.
V.Gedvilas šiuo metu vadovauja Tarptautiniam krepšinio universitetui.
V.Gedvilas šiuo metu vadovauja Tarptautiniam krepšinio universitetui.
Ramūnas Karbauskis, Vydas Gedvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Ramūnas Karbauskis, Vydas Gedvilas<br>D.Umbraso nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Vydas Gedvilas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 2, 2019, 11:29 AM

V.Gedvilas buvo minimas tarp kandidatų į Andriaus Palionio vadovaujamos Žemės ūkio ministerijos kanclerius, bet šis postas daugiau kaip prieš savaitę atiteko kitai „socialdarbietei“ Linai Zinkevičienei.

Panašiu metu V.Gedvilas nusprendė trauktis iš Socialdemokratų darbo partijos. Bet buvęs Seimo pirmininkas tvirtina, kad tai nesusiję su kandidatavimu į kanclerio postą.

„Partijos pirmininkui Gediminui Kirkilui aš jau seniai sakiau, kad į šias pareigas neisiu, nes turiu kitų planų.

Dabar dirbu Tarptautiniame krepšinio universitete, turime projektų ir niekada neplanavau jų atsisakyti“, – „Lietuvos rytui“ sakė krepšinio klubų vadybininkus ruošiančios įstaigos vadovas V.Gedvilas.

Beje, praeityje jis buvo garsus krepšinio treneris, vadovavęs Europos čempionate aukso medalius laimėjusiai Lietuvos moterų rinktinei.

Išvada šįkart pradžiugino

V.Gedvilo tvirtinimu, jo pavardė tarp pretendentų į Žemės ūkio ministerijos kanclerius atsirado partijos valdyboje aptariant galimas kandidatūras: „Tiesa, tada net nebuvo minimos konkrečios pareigos. Aš neprieštaravau, kad būtų patikrinta ir mano kandidatūra.“

Praėjusią kadenciją Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma buvusiam Seimo pirmininkui užkirto kelią tapti švietimo ir mokslo ministru.

„Man buvo įdomu sužinoti, koks dabar bus atsakymas. Tai buvo viena priežasčių, kodėl daviau sutikimą, kad būtų patikrinta mano kandidatūra.

Dar kartą įsitikinau, kad pažymos buvo kurpiamos pagal užsakymą.

Mano atveju tuo pasirūpino buvusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Iš pradžių, kai kandidatavau į ministrus, buvo gauta teigiama pažyma, bet po savaitės ji buvo perrašyta ir mano kandidatūra buvo atmesta, o pažymos turinys nutekintas žiniasklaidai“, – kalbėjo buvęs politikas.

Nesigaili pasitraukęs

Tačiau V.Gedvilas nesigaili atsisakęs pretenduoti į Žemės ūkio ministerijos kanclerius.

Su „socialdarbiečiais“ atsisveikinęs buvęs Seimo pirmininkas pripažino sunkiai įsivaizduojantis, kaip būtų galėjęs dirbti su dabartine ministerijos komanda: „Kai paskaičiau, kas ten dirbs, apsidžiaugiau, kad atsisakiau.

Ministras A.Palionis stengiasi, viskas gal ir gerai, bet jam reikia profesionalios komandos. Nesu nusiteikęs prieš jaunimą, bet kai 24 metų jaunuolį (Mindaugą Čimbarą. – Red.) bandoma skirti viceministru, manau, kad gal kiek per anksti.“

Su žemės ūkiu niekaip nesusijęs M.Čimbaras – Socialdemokratų darbo partijos vicepirmininko, parlamentaro Petro Čimbaro sūnus. Kelią į viceministrus M.Čimbarui užtvėrė kilęs skandalas dėl socialiniuose tinkluose pasidalytų provokuojančių nuotraukų, kuriose jis užfiksuotas pozuojantis su pripučiamąja lėle bei alkoholio buteliais.

Suprato, kad ne pakeliui

V.Gedvilas tvirtino dar iki šio skandalo nusprendęs pasitraukti ir iš „socialdarbiečių“ gretų.

„Į šią partiją įstojau išėjęs iš Darbo partijos. Tai buvo kaip protestas. Nesiekiau politinės karjeros ar politinės veiklos, o tik solidarizavausi su kitais „darbiečiais“, kurių nemažai nuėjo į naują partiją.

„Bet pastaruoju metu supratau, kad su ja man ne pakeliui. Išėjau ne todėl, kad nebuvau paskirtas į kokias nors pareigas. Tiesiog matau, kad šiai partijai yra sunkoka ir ji turi rimtų problemų“, – svarstė buvęs Socialdemokratų darbo partijos prezidiumo narys.

Nežino, kas nutiko

G.Kirkilas „Lietuvos rytui“ patvirtino, kad V.Gedvilas išėjo iš partijos, bet priežasčių nekomentavo: „Neturiu jokios versijos. Žmonės patys renkasi ir sprendžia: nori – dalyvauja, nori – pasitraukia. Aišku, gaila dėl tokio jo sprendimo.“

Politikas tvirtino, kad apie V.Gedvilo kandidatavimą į Žemės ūkio ministerijos kanclerius nieko nežinantis: „Aš šiame procese nedalyvauju, to reikėtų klausti A.Palionio.

Kiek žinau, ministras jam siūlė šias pareigas ir jis buvo sutikęs, o kas atsitiko vėliau, aš nežinau.“

Pasirinko ne pirmąjį

Su žemės ūkio ministru A.Palioniu antradienį susisiekti nepavyko.

Tuo metu ministerijos kanclere tapusi L.Zinkevičienė prieš kelias dienas „Lietuvos rytui“ atskleidė, kad ji buvo ne pagrindinė kandidatė į šį postą: „Mano kandidatūrą siūlė partijos skyriai, bet, kiek žinau, pirmoje eilėje buvo kitas kandidatas, o ne aš.

Bet dėl tam tikrų priežasčių jo nepatvirtino, ir tada ministras pasirinko mane.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.