Gaisras įskėlė priešpriešos žiežirbų, Alytaus meras: gaisras užgesintas tik Vilniuje, sveikinu

Ar gaisras padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ jau užgesintas, ar tebegesinamas? Antradienį dėl to nesutarė Vidaus reikalų ministerija ir Alytaus valdžia.

Taip gaisravietė padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ atrodė vakar.
Taip gaisravietė padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ atrodė vakar.
N.Cesiulis: „Alytuje kilęs gaisras užgesintas tik Vilniuje. Su tuo ir sveikinu.“
N.Cesiulis: „Alytuje kilęs gaisras užgesintas tik Vilniuje. Su tuo ir sveikinu.“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 7:25 AM

„Alytiškiai, aš nesuprantu, kas vyksta. Prašau, paaiškinkite man. Vidaus reikalų ministerija visai Lietuvai pareiškė, kad jau viskas – gaisras užgesintas, reikia tik šiukšles susitvarkyti. Stoviu aš su vyrais gaisravietėje ir nesuprantu, ar mums jau važiuoti namo“, – vakar socialiniuose tinkluose piktinosi Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Jis teigė, kad dabar situacija geresnė nei praėjusią savaitę, tačiau darbų gaisravietėje dar likę daug: „Taip, to, kas buvo visą savaitę, nebėra, bet padangos toliau smilksta. Vyrai pila vandenį ir dar be perstojo pils porą dienų. Alytaus gaisras užgesintas tik Vilniuje. Su tuo ir sveikinu.“

Vidaus reikalų ministerija antradienį paskelbė, kad ugniagesiai pranešė apie gaisro Alytuje pabaigą ir prasidedantį padarinių likvidavimą, taip pat tariamasi dėl atliekų išvežimo.

Kaip BNS teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas, šiuo metu ugniagesiai vandeniu lieja sunkiosios technikos tvarkomas gaisro liekanas, kad sustabdytų smilkimo procesą: „Konstrukcijos karpomos ir ardomos. Mūsų užduotis – lieti tas įkaitusias liekanas vandeniu, nes jos rūksta.“

Viešos kritikos sulaukė užvakar – šeštą gaisro dieną – Alytuje pasirodžiusi vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Vakar internetiniame peticijų kūrimo puslapyje jai skirtą raginimą atsistatydinti jau buvo pasirašę daugiau kaip šeši tūkstančiai asmenų.

„Atvykę katastrofos šeštą dieną, Vyriausybės atstovai nelabai gaudėsi situacijoje, tik trukdė darbą ir jokios realios pagalbos nepasiūlė, maža to, palikusi Alytaus savivaldybę ir jos merą kapstytis patiems, ministrė dar sugebėjo priekaištauti jam dėl viešųjų ryšių ir išrėžti, kad už visus nuostolius gyventojams ir įmonėms atsakys pati savivaldybė“, – rašoma peticijoje.

Prokuratūra, pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl gaisro padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“, užšaldė jos sąskaitas.

Alytuje ir Alytaus rajone dėl gaisro ir jo padarinių paskelbta ekstremali situacija.

Atsikvėpti nuo užteršto oro alytiškiai gali Druskininkuose. Šis kurortas pirmadienį paskelbė daugiau kaip dvidešimties viešbučių, sanatorijų, svečių ir turizmo sodybų, kur galima nemokamai pagyventi, sąrašą ir kontaktinius telefonus.

Vakar visos vietos jau buvo rezervuotos – tokia galimybe pasinaudojo apie pusantro šimto alytiškių.

Laikinai apsigyventi Druskininkuose iki penktadienio vidurdienio galėjo gyvenamąją vietą Alytuje deklaravusios šeimos su mažamečiais vaikais. Druskininkų vandens parkas pasiūlė alytiškių šeimoms 50 proc. nuolaidą vandens pramogoms. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.