Vytautas Bruveris. Ir valstiečiai nori atrodyti kaip ponai

Solistas jau dabar reikalauja papildomų 70 mln. eurų, tai kiek užgiedos visas jungtinis choras? Tokį klausimą kelia prasidėjęs Seimo narių pageidavimų koncertas dėl kitų metų biudžeto projekto.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2019, 6:46 AM

Ironiška, kad vieni iš pirmųjų pragydo patys valdantieji valstiečiai. Vyriausybėje nupaišytą biudžeto projektą jie iš pradžių su žemėmis sumaišė už uždarų frakcijos durų. Esą projekte nenumatyta pakankamo finansavimo partijos rinkimų užmojams, svarbiausiems rinkėjams, todėl netgi pasigirdo siūlymų tokią Vyriausybę atstatydinti, nes ji valstiečiams kenkianti.

Valstiečių išvada – Vyriausybės pateiktas projektas turėtų būti pataisytas pagal partijos kurpalį.

Vienu ženklų, jog šie grasinimai ima pildytis, galima laikyti Seimo Švietimo ir mokslo komiteto vadovo valstiečio E.Jovaišos pasiūlymų paketą.

Prezidentas G.Nausėda prašo papildomų 100 mln. eurų visos gerovės valstybės pamatams, o štai E.Jovaiša – 70 mln. vien švietimo ir mokslo sistemos skylėms užkamšyti.

Šių pinigų liūto dalis būtų skiriama mokytojų ir kitų švietimo sistemos darbuotojų algoms kilstelėti. O kaipgi kitaip? Juk nepatenkinti pedagogai vėl rengiasi streikuoti ir gal dar kartą šturmuoti Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją.

Tačiau bene tragikomiškiausiai atrodo prašymas skirti 3,6 mln. eurų vadinamajai aukštųjų mokyklų tinklo pertvarkai. Mat E.Jovaiša teigia, kad šiai reformai kitąmet nenumatyta nė cento, nors ji turėtų būti tęsiama.

Iš tiesų, šitiek iečių sulaužyta dėl to, kurį universitetą prie kurio jungti arba nejungti, o dabar paaiškėja: paskutiniame biudžeto projekte prieš rinkimus tam nėra numatyta pinigų.

Toks įspūdis, kad Vyriausybei dėl kitų metų biudžeto teks smarkiau pakovoti su saviškiais nei su opozicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.