Nauja partija pasirinko naują pavadinimą

Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūno Vytauto Kamblevičiaus, šios frakcijos narių, filosofo Arvydo Juozaičio kuriama nauja partija pasirinko pavadinimą. Ji ketina pasivadinti politine partija – Santalka Lietuvos gerovei – „Lietuva yra čia“.

Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Vytautas Kamblevičius<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 7:02 AM

Apie tai trečiadienį Seime numatytoje spaudos konferencijoje ketina pranešti Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas V. Kamblevičius, visuomenininkas, diplomatas A. Juozaitis, buvęs Seimo narys visuomenininkas Saulius Lapėnas.

„Mūsų iniciatyvinė grupė aptarė, koks turėtų būti partijos pavadinimas. Kadangi frakcijos pavadinime yra žodžiai „Lietuvos gerovei“, nutarėme tai palikti ir partijos pavadinime. Pasirinkome tokį kompleksišką, sakyčiau, pavadinimą“, – Eltai sakė V. Kamblevičius.

Pasak jo, galutinai partijos pavadinimą ketinama patvirtinti gruodžio viduryje šaukiamame partijos steigiamajame suvažiavime.

Beje, Lietuvos centro partija į 2020 metų Seimo rinkimus ketina eiti su nauju pavadinimu „Centro partija – Gerovės Lietuva“.

„Kadangi Seimo narys Naglis Puteikis jau žinojo mūsų frakcijos pavadinimą, tai, man atrodo, kad jis, matyt, čia gudrauja ar nori sumaišyti kažką. Aš tiesiog nebežinau, kodėl jis taip padarė“, – svarstė V. Kamblevičius.

Jo teigimu, prie naujai kuriamos partijos prisijungs dalis „tvarkiečių“, Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai, A. Juozaičio santalkos „Lietuva yra čia“ atstovai ir kiti geros valios žmonės yra kviečiami prisidėti prie šitos politinės jėgos.

V. Kamblevičius prognozuoja, kad naujoje partijoje bus per 2 tūkst. narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.