Pilietiškai šiaulietei – policijos komisaro dovana

Grėsmę aplinkiniams kėlusį girtą vairuotoją demaskavusi 46 metų šiaulietė Daiva Vaitiekūnienė sulaukė ne tik ją pažįstančių žmonių palaikymo, bet ir policijos pareigūnų dėkingumo.

 Už rūpestį visuomenės saugumu padėkojęs Joniškio rajono policijos viršininkas E.Takuševičius įteikė D.Vaitiekūnienei Angelo sargo statulėlę.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
 Už rūpestį visuomenės saugumu padėkojęs Joniškio rajono policijos viršininkas E.Takuševičius įteikė D.Vaitiekūnienei Angelo sargo statulėlę.<br> Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 4:20 PM

Už rūpestį visuomenės saugumu padėkojęs Joniškio rajono policijos viršininkas Eugenijus Takuševičius įteikė D.Vaitiekūnienei Angelo sargo statulėlę, kuriomis pagerbiami gyventojai už pilietiškumą ir pagalbą žmonėms.

Įtarimas dėl automobilį vairuoti sėdusio vyriškio blaivumo šiaulietei kilo spalio 26-osios vakare viešint pas savo mamą Joniškio rajone.

Moteris pastebėjo, kaip Rudiškių kaime iš trobos išėję du vyrai nulingavo prie automobilio „Toyota RAV4“. Tada viena vyras įsodino savo draugą į automobilį ir šis išvažiavo iš kiemo.

Supratusi, kad girtas vairuotojas gali sukelti avarija D.Vaitiekūnienė nedvejojo. Ji sėdo į savo automobilį ir nusekė paskui girtą vairuotoją. Apie tai, kad keliu važiuoja girto žmogaus vairuojamas automobilis, moteris telefonu pranešė Skubiosios pagalbos tarnybai.

Kai „Toyota“ įvažiavo į Stanelių kaimą ir sustojo viename Žirgyno gatvės kieme, šiaulietė priėjo prie vairuotojo ir jį užkalbino. Moteris suprato neapsirikusi – vairuojojo trenkė stiprus alkoholio kvapas.

Kai šiaulietė vairuotojui pasakė, kad iškvietė policiją, girtas vairuotojas ėmė jai siūlyti pinigų ir prašyti jį paleisti.

Su tokiu pasiūlymu pilietiška moteris nesutiko.

Netrukus atvykę Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai vairuotoją patikrino alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė, kad vyro kraujyje kuris parodė 2,10 prom. alkoholio.

Pareigūnams 62 metų vairuotojas paaiškino, kad parvažiavo iš Rudiškių kaimo, kur su draugu gėrė alų.

Kadangi girtumas siekė per 1,5 prom., vairuotojo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.