Arvydas Lekavičius. Suabejosi parašų meistru – kainuos

Tikėti ir pasitikėti žmonėmis yra būtina. Šiek tiek sudėtingiau, kai tie žmonės pasuka į politiką. Tačiau juk negali jų dėl to pasmerkti ar abejoti kiekvienu žodžiu.

Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius, žurnalistas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2019, 6:03 AM

Tikėtina, kad buvęs Seimo narys, o dabar Joniškio rajono meras V.Gailius iš tiesų nepamena, kur ir kada dėliojo savo parašus. Gal jis, anksčiau eidamas Kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojo pareigas, net nepastebėjo, kaip suraitė autografą ant pažymos, sugadinusios gyvenimą verslininkui R.Pašakinskui.

Tik vėliau paaiškėjo, kad tame dokumente – vieni vėjai, joks tyrimas dėl verslininko nebuvo pradėtas. Tačiau tokią pažymą gavę bankai atsisakė R.Pašakinskui suteikti paskolų, todėl netrukus jo turtą sėkmingai perėmė kiti.

Nepaisant to, vis dar tikiu, kad V.Gailius už parašą negavo 50 tūkstančių litų, kaip plaka pikti liežuviai.

Esu tikras, kad vadovaudamas Seimo Antikorupcijos komisijai jis irgi nepastebėdavo, kaip jo autografas atsidurdavo ant dokumentų, kuriuose įvairioms tarnyboms buvo nurodoma imtis tirti Druskininkų mero R.Malinausko veiklą. Beveik neabejoju, kad V.Gailius net nenutuokdavo, jog šiuos skundus vieną po kito kurpė politiniai mero oponentai, todėl negali būti jam jokių priekaištų, tarkime, dėl šališkumo.

Iš kur toks tikėjimas? Atrodo, kad šiam liberalu besivadinančiam politikui nelabai ir rūpi, ką pasirašinėja, kol tai neliečia jo asmeniškai.

Bet jau kai užkliudomas pats V.Gailius, pasigailėjimo nelauk! Antai bičiuliui SMS žinutę apie mėgstantį parašus bet kur dėlioti veikėją pasiuntęs joniškietis J.Kybartas sulaukė ir pareiškimo prokuratūrai, ir kratos, ir teismo nuosprendžio. Dar ir teisėjos pamokymų: kaip drįsti, žemės dulke, taip rašinėti apie tokį nusipelniusį žmogų?

J.Kybartas tos pačios teisėjos valia turės sumokėti 5 tūkstančius eurų.

Neva už šmeižtą. Suma keliskart menkesnė, nei ta, kurios politikas, tikiu, negavo už parašą pažymoje apie R.Pašakinską. Tačiau vis šis tas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.