Ramūnas Karbauskis dėl plintančios peticijos kreipiasi į VSD

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD) prašydamas išsiaiškinti, kokios valstybei nedraugiškos jėgos veikė jo vardu peticijos.lt. platindamos neva R. Karbauskio sukurtą peticiją ir ragindamos gyventojus ją pasirašyti.

R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
R.Karbauskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 11:56 AM

Politiko nuomone, tokie asmenys gali turėti daugiau tikslų nei tik pažeminti politiką ar klaidinti visuomenę. Jie gali būti nusiteikę prieš valstybės vykdomą politiką gynybos klausimais ir gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

Jis taip pat kreipėsi į tinklalapio peticijos.lt administratorius, kad būtų pašalinta peticija, kuri buvo sukurta jo vardu, bei užtikrinti, jog tinklalapiu negalėtų pasinaudoti priešiški valstybei, demokratijai, Lietuvos narystei NATO ir ES asmenys ar asmenų grupės. 

Seimo narys taip pat informuoja Lietuvos krašto apsaugos ministeriją ir kariuomenę, kad peticija, kuri skelbiama minėtoje svetainėje jo vardu, yra netikra ir dar vienos melagingos naujienos, nukreiptos prieš NATO sąjungininkus, pavyzdys.

R. Karbauskis dėkoja Lietuvos kariuomenės atstovams už pastebėtą pasinaudojimą jo vardu ir budrumą. Jis taip pat primena, kad LVŽS ir jis asmeniškai pasisako už aktyvią ir atsakingą narystę NATO, bei yra įsitikinę, jog stiprus ir vieningas Aljansas, gebantis užtikrinti jam priklausančių valstybių saugumą ir gynybą yra esminis saugios Lietuvos Respublikos išorės aplinkos garantas.

Tinklalapyje peticijos.lt R. Karbauskio vardu buvo užregistruota peticija, kuria raginama reikalauti kompensacijų už sąjungininkų keliamus nepatogumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.