Seimas: nepilnamečiams iki 16 metų loterijų laimėjimai neturi būti išmokami

Seimas linksta nuo 2020 metų gegužės uždrausti asmenims iki 16 metų atsiimti loterijų laimėjimus, tai už juos galėtų padaryti tik suaugusieji.

Seimas linksta nuo 2020 metų gegužės uždrausti asmenims iki 16 metų atsiimti loterijų laimėjimus, tai už juos galėtų padaryti tik suaugusieji.<br>V.Balkūno nuotr.
Seimas linksta nuo 2020 metų gegužės uždrausti asmenims iki 16 metų atsiimti loterijų laimėjimus, tai už juos galėtų padaryti tik suaugusieji.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 10:06 PM

Dabar tokio apribojimo nėra.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokiai Loterijų įstatymo pataisai. Dėl jos galutinai balsuos vėliau.

Siūlomi pakeitimai taip pat numato, kad loterijų organizatoriai ir šių bilietų pardavėjai turėtų pasirūpinti, kad 16 metų neturintiems asmenims laimėjimai nebūtų išmokami – prieš išmokant pinigus, paprašyti asmens amžių įrodantį dokumentą.

Loterijos bilietų platinimo vietose privalėtų būti pakabinti užrašai apie draudimą išmokėti laimėjimus jaunesniems kaip 16 metų asmenims. Jeigu loterijos bilietais būtų prekiaujama internetu ar telefono ryšiu, apie šį draudimą taip pat turėtų būti pateikiama informacija.

Seimas be kita ko nepritarė konservatoriaus Mykolo Majausko siūlymui uždrausti nepilnamečiams apskritai įsigyti loterijos bilietų. Jis siūlė asmenims iki 18 metų ne tik drausti parduoti loterijos bilietus, bet ir leisti jiems dalyvauti loterijose.

Už M. Majausko pataisą balsavo 20 Seimo narių, prieš – irgi 20, o susilaikė 23

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.