Dėl dalyvavimo nusikalstamame susivienijime nuteistas lietuvis perduodamas Prancūzijai

Vilniaus apygardos teismas nusprendė Prancūzijai perduoti dėl dalyvavimo nusikalstamame susivienijime penkerių metų laisvės atėmimo bausme nuteistą lietuvį.

 Teismo posėdyje A. T. sutiko Prancūzijai būti perduotas supaprastinta tvarka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Teismo posėdyje A. T. sutiko Prancūzijai būti perduotas supaprastinta tvarka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2019, 2:53 PM

Teismas tenkino Lietuvos prokurorės pareiškimą dėl A. T. perdavimo Prancūzijai. Vyras yra pripažintas kaltu dėl dalyvavimo organizuojant automobilių vagystes.

Lietuvos prokuratūra šių metų birželį gavo Prancūzijos specializuotos jurisdikcijos prokuratūros prie Nansi miesto išduotą Europos arešto orderį dėl lietuvio A. T. suėmimo ir perdavimo Prancūzijos teisėsaugai.

Šis orderis išduotas remiantis Nansi didžiosios instancijos teismo nuosprendžiu, kuriuo A. T. paskirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Teismo nutartyje rašoma, kad Prancūzijoje A. T. nuteistas už dalyvavimą nusikalstamame susivienijime, siekiant įvykdyti vieną ar kelis sunkius nusikaltimus.

Bylos duomenimis, nuo 2014 metų Prancūzijoje pastebėtas „Volvo“ ir „Scania“ markės krovininių transporto junginių vagysčių padidėjimas.

Vienas iš nusikaltėlių, K. N., buvo susietas su keliomis veikomis ir atrodė kaip kitų asmenų vadeiva, kurie pirko įrankius, reikalingus nusikaltimams vykdyti, ir per visą buvimą Prancūzijoje vykdė kuro vagystes bei pagrobė kelis krovininio transporto junginius.

Atlikto tyrimo veiksmai leido daryti išvadą, kad N. K. keliones finansavo A. T, kuris pasirodė esantis nusikalstamos grupuotes viršūnėje.

Be to, įtariama, kad A. T. su su bendrais įkūrė bendrovę tam, jog būtų išplautos pajamos, gautos iš Prancūzijoje pavogtų sunkvežimių pardavimo.

„Tyrimai labai greitai pakrypo į rytų šalis, į mafijos organizaciją, pagal kurią buvo vykdomos šios vagystės bei kuriai vadovaujama iš Lietuvos ir tikriausiai koordinuojama Kaune. Vagystės buvo vykdomos labai profesionaliu būdu, vagys uždėdavo netikrus valstybinius lietuviškus numerius ir neutralizuodavo buvimo vietos nustatymo sistemą krovininio transporto junginiui, kuris turėdavo pasiekti Kauną pardavimui“, – rašoma teismo sprendime.

Lietuvos prokurorės nutarimu, A. T. perdavimas Prancūzijai buvo atidėtas iki kol jis Lietuvoje atliks laisvės atėmimo bausmę, tačiau atlikęs šią bausmę lietuvis pasislėpė, jis Lietuvoje sulaikytas šių metų lapkritį.

Teismo posėdyje A. T. sutiko Prancūzijai būti perduotas supaprastinta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.