Naujuoju pasieniečių vadu išrinktas Rustamas Liubajevas

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės pateiktą 53 metų Rustamo Liubajevo kandidatūrą į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pareigas.

Naujasis VSAT vadas. R.Liubajevas.<br>VSAT nuotr.
Naujasis VSAT vadas. R.Liubajevas.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2019, 3:16 PM

„Naujam pasieniečių vadui, be abejo, viena pagrindinių užduočių bus tinkamas valstybės sienos apsaugos užtikrinimas. Tai ir Lietuvai, ir visai Europos Sąjungai svarbus klausimas. Manau, kad R.Liubajevas turės galimybę panaudoti turimą ilgametę patirtį – jis jau yra dirbęs ir Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, ir agentūroje „Frontex“, – sako ministrė.

1992 m. tarnybą sienos apsaugos sistemoje pradėjęs R.Liubajevas 2002–2004 metais ėjo VSAT vado pavaduotojo, vėliau – vado pavaduotojo patarėjo pareigas. R.Liubajevas turi vidaus tarnybos pulkininko laipsnį.

2007–2017 m. jis dirbo Europos Sąjungos sienų ir pakrančių apsaugos agentūroje „Frontex“ Varšuvoje. Pastaraisiais metais R.Liubajevas vadovo Vidaus reikalų ministerijos Viešojo saugumo politikos grupei.

„Būtinai išnaudosiu tiek VSAT, tiek agentūroje „Frontex“ įgytą patirtį ir žinias, kad Lietuvai kontroliuoti patikėta Europos Sąjungos išorės siena būtų kuo saugesnė. Be abejo, labai svarbu būtų kelti ir pasieniečių motyvaciją, ir aprūpinti juos naujausiomis techninėmis sienos apsaugos priemonėmis, ir vystyti VSAT kaip šiuolaikinę modernią organizaciją“, – teigia R.Liubajevas.

Pagal Vidaus tarnybos statutą vidaus reikalų centrinių įstaigų vadovus penkeriems metams į pareigas skiria ir iš jų atleidžia Vyriausybė vidaus reikalų ministro teikimu.

Beveik penkerius pastaruosius metus VSAT vadovavo Renatas Požėla, kuris 2019 m. lapkričio 12 d. paskirtas Lietuvos policijos generaliniu komisaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.