Kalėdų eglės įžiebimas Šilainiuose apkarto dėl nelauktų svečių: pasinaudota pigiu triuku?

Ar matėte, kad Kalėdų eglutės įžiebimo proga surengtoje šventėje vaikai iš nuobodulio imtų snausti? Taip nutiko Šilainiuose vykusiame renginyje. Vaikai ir jų tėvai buvo priversti ne džiaugtis vieni kitais ar Kalėdų Seneliu, o klausytis viso pulko politikų.

Taip nutiko Šilainiuose vykusiame renginyje. Vaikai ir jų tėvai buvo priversti ne džiaugtis vieni kitais ar Kalėdų Seneliu, o klausytis viso pulko politikų.<br>Seniūnaičio J.Marcinkaus feisbuko profilio nuotr.
Taip nutiko Šilainiuose vykusiame renginyje. Vaikai ir jų tėvai buvo priversti ne džiaugtis vieni kitais ar Kalėdų Seneliu, o klausytis viso pulko politikų.<br>Seniūnaičio J.Marcinkaus feisbuko profilio nuotr.
M.Puidokas ir J.Šiugždinienė nepraleido progos kalbėti kalėdiniame renginyje.
M.Puidokas ir J.Šiugždinienė nepraleido progos kalbėti kalėdiniame renginyje.
Šilainių bendruomenė savo Kalėdų eglę įžiebė prie Jono Pauliaus II koplyčios.
Šilainių bendruomenė savo Kalėdų eglę įžiebė prie Jono Pauliaus II koplyčios.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 9:34 PM

Šilainių bendruomenė savo Kalėdų eglę prie Jono Pauliaus II koplyčios įžiebė gruodžio 13-ąją. Šia proga prieš tai „Santaros“ gimnazijoje vyko koncertas. Salėje vos tilpo gausus būrys šilainiškių ir svečių.

Koncerte „Gera dalintis gerumu“ savo pasirodymus rengė vaikų kolektyvai iš įvairių Šilainių ugdymo įstaigų. Tačiau garbingiausiose vietose sėdėjo ne jų tėvai ar pedagogai, o politikai, kurie vienas po kito sakė kalbas. Tokiu renginiu vaikai ir tėvai liko nepatenkinti.

Šventę organizavusios asociacijos „Baltijos žmogus“ atstovė Lina Čirvinskaitė sakė, kad neleisti pasisakyti politikams, kuriuos patys pasikvietė, negalėjo. Politikai, matydami, kad renginys per ilgas, progos pasireklamuoti vis tiek nepraleido.

Vaikai pavargo ir išalko

Praėjusį penktadienį Šilainiuose, prie Šv.Jono Pauliaus II koplyčios, buvo įžiebta pagrindinė šio gyvenamojo rajono Kalėdų eglė.

Prieš tai „Santaros“ gimnazijoje tradiciškai buvo surengtas šventinis koncertas. Jo metu paprastai savo pasirodymus rengia Šilainiuose esančių darželių ir mokyklų auklėtiniai.

Šiemet pagrindinės Šilainių gyvenamojo rajono eglės įžiebimo šventėje dalyvavo rekordinis skaičius mažųjų šilainiškių ir jų tėvų.

Salėje, kur vos tilpo vaikai ir jų tėvai, buvo ir Šilainių seniūnas Virginijus Naruševičius, „Santaros“ gimnazijos direktorė Asta Karlienė, Kauno Šv.Jono Pauliaus II parapijos klebonas kunigas Andrius Alminas.

Nieko keista, kad šie Šilainių atstovai dalyvavo šventėje. Tačiau garbingiausiose vietose sėdėjo ir Seimo nario, Kultūros komiteto pirmininko Ramūno Karbauskio patarėja Vaida Pranarauskaitė, taip pat Seimo nariai Mindaugas Puidokas, Gediminas Vasiliauskas, Rimantas Jonas Dagys, Kauno miesto tarybos narė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos socialdemokračių moterų sąjungos pirmininkė Orinta Leiputė.

Jie ne tik buvo sodinami į specialiai jiems pastatytas kėdes pirmojoje eilėje, ant kurių kitiems šilainiškiams nebuvo galima įsitaisyti. Politikai tarp vaikų pasirodymų rėžė savo kalbas.

Šventė – ne vieta reklamai

Renginyje dalyvavusi vienos jaunosios šokėjos motina Rimantė K. tikėjosi, kad pasidžiaugs vaikų pasirodymais.

„Tačiau renginys buvo labai ilgas. Kiekvienas kolektyvas atliko po tris numerius. Bėgant laikui mažesni vaikai pradėjo gulinėti ant grindų ir snausti. Vyresni tėvų pradėjo prašyti valgyti“, – pasakojo Šilainių gyventoja.

Ją ir kitą motiną, atvykusią pamatyti savo sūnaus pasirodymo, papiktino tai, kad kalėdinėje vakaronėje dalyvavo labai gausus būrys politikų.

„Skaičiau, kad šventė iš dalies buvo finansuojama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos lėšomis pagal programą „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Tačiau renginio metu reiškėsi ne tik ne bendruomenės nariai, bet ir politikai. Nemanau, kad politikams vieta tokioje šventėje reklamuotis, nes jie nustelbė net Kalėdų Senelį“, – sakė šventės stebėtoja.

Motinos tvirtino, kad renginio pabaigos nesulaukė, su vaikais po jų pasirodymų išvyko namo.

„Koncertas prasidėjo 17 valandą ir truko daugiau nei 2 valandas. Nuotaika buvo sugadinta, ir tėvai, ir vaikai pervargo, todėl eiti prie eglutės, kuri buvo įžiebta 19 val. 30 min., nebenorėjo“, – sakė Rimantė.

Politikai stebėjosi patys

„Santaros“ gimnazijoje vykusioje šventėje dalyvavusi socialdemokratė O.Leiputė sakė, kad į renginį neįsiprašė pati, gavo kvietimą. Ji su Šilainių bendruomene bendrauja ne pirmus metus, dažnai dalyvauja jų organizuojamuose renginiuose.

Kauno miesto tarybos narė konservatorė J.Šiugždinienė pasakojo, kad su Šilainiais tiesiogiai nieko bendra neturi, bet gauna daugybę kvietimų į įvairių bendruomenių renginius ir kur spėja, ten dalyvauja.

„Neišskiriu nė vienos bendruomenės, mano pareiga bendrauti su kauniečiais. Sutinku, vienoje vietoje tiek politikų per kalėdinę šventę gal ir daugoka, bet tai man nauja patirtis, todėl sunku lyginti, ar ir kitur jų tiek daug susirenka. Renginys tikrai buvo ilgas, bet pati esu motina, suprantu, kad kiekvienas vaikas nori pasirodyti, todėl koncertas ir užsitęsė“, – kalbėjo J.Šiugždinienė.

Seimo narys M.Puidokas, kurį rinkimuose į Seimą iškėlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tikino, kad su Šilainių bendruomene bendrauja nuo 2016 metų. Į Seimą jį rinko ne tik Aleksoto ir Vilijampolės, bet ir dalis Šilainių gyventojų, taigi šis gyvenamasis rajonas jam nėra svetimas, žmonės jį pažįsta.

„Dalyvavau Kalėdų eglučių įžiebimo šventėse ir su jų įžiebimu susijusiuose renginiuose įvairiuose Kauno gyvenamuosiuose rajonuos. Tiek daug politikų vienoje vietoje tokio renginio metu nesu matęs. Tai, kad jis buvo labai ilgas ir vaikai pavargo, po renginio sakėme jo organizatoriams“, – kalbėjo M.Puidokas.

Vis dėlto politikas, kaip ir jo kolegos, taip pat neatsisakė šventės dalyviams tarti linkėjimą.

Negalėjo uždrausti kalbėti

Renginį organizavusios asociacijos „Baltijos žmogus“ projektų vadovė L.Čirvinskaitė džiaugėsi, kad šventiniame koncerte dalyvavo 22 kolektyvai – apie 300 jaunųjų Šilainių gyventojų.

„Tai – rekordinis skaičius. Matėme, kad salė per maža, kad vaikų ir jų tėvų susirinko rekordiškai daug.

Bet Šilainiuose stinga vietų ir progų, kur visi drauge galėtų pasirodyti. Todėl renginys tikrai užsitęsė, truko ilgiau nei 2 valandas“, – sakė L.Čirvinskaitė.

Pasak renginio organizatorės, visi politikai, kurie apsilankė šventėje, su Šilainiais vienaip ar kitaip susiję.

„Juos kvietėme ir kadangi atvyko, negalėjome nesuteikti jiems žodžio“, – sakė E.Čirvinskaitė.

Aplankė ir senjorus

Į Kauno savivaldybės Senjorų tarybos organizuotą senjorų kalėdinę popietę „Tu ateini, jau žingsniai girdėt...“ susirinko gausus būrys visų 11 Kauno seniūnijų atstovai su seniūnijoms atstovaujančiais meniniais kolektyvais.

Šiame renginyje taip pat neapsieita be politikų.

Kalėdinėje popietėje dalyvavo Seimo nariai Audronė Jankuvienė, Lauras Stacevičius, Gediminas Vasiliauskas, Aurelijus Veryga, Kauno vicemerė Rasa Šnapštienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.