Nusivylęs A. Juozaitis naujos partijos nekurs: atsiribojęs nuo V. Kamblevičiaus rado, prie ko prisidėti

Buvęs kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis kurs ne naują partiją, o prisidės prie jau veikiančios Kartų solidarumo sąjungos, buvusios Pensininkų partijos.

A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Juozaitis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jūratė Skėrytė, BNS

Jan 8, 2020, 10:07 AM, atnaujinta Jan 8, 2020, 10:09 AM

Be to, išsiskyrė A. Juozaičio ir Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūno Vytauto Kamblevičiaus keliai, trečiadienį pranešė A. Juozaičio komandos atstovas Saulius Lapėnas.

„Tam tikra prasme išsiskyrė požiūriai. Mano akimis žiūrint, tai jokiu būdu neužkerta kelio jo šalininkams ateiti, jeigu jie pakeis savo poziciją“, – BNS sakė S. Lapėnas.

Pranešime teigiama, kad bendraujant su V. Kamblevičiaus vadovaujamos Seimo frakcijos atstovai išryškėjo „išankstiniai bandymai formuoti rinkimų į Seimą kandidatų sąrašus be pačių santalkiečių pasiūlymų ir kolegialaus pritarimo“.

„Siekis tik užimti postus arba juos išlaikyti reiškia nepasirengimą įgyvendinti esminius pokyčius ir yra pražūtingas Lietuvos valstybei“, – rašoma A. Juozaičio pranešime.

Pasak S. Lapėno, buvusių „tvarkiečių“ prisidėjimas prie kuriamos „Santalkos Lietuvai“ išgąsdino ir kai kuriuos iniciatyvinės grupės narius.

„Pajutome, kad net tie žmonės, kurie buvo iš anksto nusiteikę aktyviai dalyvauti „Santalkos“ veikloje, sužinoję apie mūsų bendravimą su šia frakcija, pradėjo kelti tam tikrus klausimus. Yra kompleksas įvairiausių dalykų“, – BNS sakė S. Lapėnas.

Jis teigė dar nežinąs, kada įvyks Kartų solidarumo sąjungos suvažiavimas, per kurį turėtų būti pakeistas pavadinimas, surengti partijos lyderio rinkimai ir pan.

„Esame kalbėję, kad tai gali įvykti ir sausio mėnesį, ir vasario mėnesį“, – teigė S. Lapėnas.

Partija planuoja dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

V. Kamblevičius trečiadienį buvo nustebintas tokio A. Juozaičio pareiškimo.

„Pirmą sykį girdžiu. Jeigu garbingas vyras, A. Juozaitis pirma turėjo man paskambinti. Jis tris savaites nekelia ragelio ir aš pirmą kartą išgirdau (kad išsiskyrė jo ir A. Juozaičio keliai – BNS)“, – sakė frakcijos „Lietuvos gerovei“ vadovas.

V. Kamblevičius tvirtino, kad išsiskyrimas su „Santalkos Lietuvai“ komanda nesutrukdys jam įkurti savo partiją.

„Mes turime savo žmones, mums nėra problemos dėl to“, – BNS teigė politikas.

A. Juozaitis per prezidento rinkimus pernai surinko 4,69 proc. balsų ir liko penktas.

Buvęs „tvarkietis“ V. Kamblevičius su keliais bendražygiais pernai rudenį pasitraukė iš partijos „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime, tokiu būdu ją sužlugdydami. Išėję ir iš partijos jie ketino su A. Juozaičio komanda kurti naują partiją „Santalka Lietuvai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.