Teisme Eligijus Masiulis klausėsi slapta įrašytų pokalbių su žmona

Politinės korupcijos bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas (VAT)  jau apklausė visus liudytojus, tačiau dar liko neišklausytų garso įrašų. 

 E.Masiulis klausėsi slapta įrašytų pokalbių su žmona. <br> T.Bauro nuotr. 
 E.Masiulis klausėsi slapta įrašytų pokalbių su žmona. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2020, 2:45 PM, atnaujinta Jan 16, 2020, 2:48 PM

Tarp jų – ir tuomečio Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio  pokalbiai su žmona Ieva Masiuliene. 

Teismo salėje buvo klausoma, kaip tuometis Seimo narys E.Masiulis su žmona kalbasi apie orą, dienos susitikimus, apie vaikų mokykloje gautus pažymius. 

„Kaip tie įrašai susiję su kaltinimais? Aš suprantu, kad prokurorui labai  svarbu, kad visa Lietuva žinotų mano vaikų vardus ir jų pažymius“, – pastebėjo E.Masiulis  ir paprašė bent kelis pokalbius išklausyti neviešame teismo posėdyje.  Teismas šį prašymą tenkino. 

Pokalbių iš savo šeimos gyvenimo išklausęs E.Masiulis kol kas atsisakė  juos komentuoti teismui ir atsakinėti į prokuroro klausimus.  „Kai atsakinėsiu į visus klausimus, pakomentuosiu ir juos“, – teigė  E.Masiulis. 

2016 metų, gegužės 11-ąją, likus dienai iki kratų, E.Masiulis telefonu  kalbėjosi su Liberalų sąjūdžio Vilniaus skyriaus pirmininku Raimundu  Imbrasu ir aptarinėjo kažkokio būsimo renginio detales. 

Tame pačiame posėdyje buvo perskaitytos ir šiuo metu teisiamo tuomečio  koncerno „MG Baltic“ valdybos nario Raimondo Kurlianskio bei tuomet Seimo  nariu buvusio Šarūno Gustainio SMS žinutės. 

Jos buvo itin trumpos – vyrai derino susitikimo vietą ir laiką. 

Trumposiomis žinutėmis jie tarėsi ir su kitu tuomečiu Seimo nariu Vytautu  Gapšiu, kurį 2015 lapkričio 9-ąją „MG Baltic“ vadovai buvo pakvietę vakarienės  Vilniaus Senamiestyje esančiame restorane „Galo do Porto“. 

V.Gapšys iš karto įspėjo, jog jis bus vienas. Ankstesniame teismo posėdyje  paaiškėjo, kad vakarienės buvo pakviestas ir tuometis Darbo partijos  pirmininkas Valentinas Mazuronis, tačiau jis atvykti negalėjo. 

R.Kurlianskis V.Gapšiui pasiūlė į restoraną važiuoti kartu ir susitarė  susitikti su juo prie Seimo, „ten, kur paprastai susitinkam“. 

Su politikais žinutėmis susirašinėdavęs verslininkas juos ne kartą kvietė  šokolado. Nemažai šios bylos pokalbių yra slapta įrašyti netoli Seimo esančioje šokolado kavinėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.