Vilniaus oro uoste – garsiojo V. Putino patikėtinio lėktuvas: jam pritaikytos JAV sankcijos

Vilniaus oro uoste šiuo metu stovi Vladimiro Putino patikėtinio Jevgenijaus Prigožino lėktuvas. Jį užfiksavo „Scanpix“ fotoagentūra.

 Kadruose užfiksuotas „Aircraft Hawker 800“. Jo registracijos numeriai – VP-CSP. Nurodoma, kad lėktuvas priklauso J.Prigožinui.<br> Scanpix nuotr.
 Kadruose užfiksuotas „Aircraft Hawker 800“. Jo registracijos numeriai – VP-CSP. Nurodoma, kad lėktuvas priklauso J.Prigožinui.<br> Scanpix nuotr.
 J.Prigožino turtui JAV pritaikė sankcijas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Prigožino turtui JAV pritaikė sankcijas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2020, 5:29 PM

Kadruose užfiksuotas „Aircraft Hawker 800“. Jo registracijos numeriai – VP-CSP. Nurodoma, kad lėktuvas priklauso J.Prigožinui.

Dar V.Putino virėju vadinamam 58-erių J.Prigožinui JAV pritaikė specialias sankcijas.

Amerikiečiai pritaikė apribojimus įspūdingam J.Prigožino turtui – į sąrašą pateko ir Vilniuje šeštadienį stovintis lėktuvas.

J.Prigožinas pirmąjį kartą į JAV sankcijų sąrašą pateko dar 2016 metais. Jis, kartu su dar 6 asmenimis, yra kaltinamas kišimusi į JAV tarpinius 2018 metų rinkimus.

„JAV vyriausybė ir toliau stengsis užtikrinti, kad J.Prigožinas ir kiti nerastų prieglobsčio ir ramybės, kol jie vykdo destabilizuojančią veiklą, keliančią grėsmę JAV ir jos sąjungininkų bei partnerių interesams“, – bnuvo rašoma JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo pareiškime.

J.Prigožina siejamas su garsiuoju interneto „trolių fabriku“.

Kaip pažymima specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ataskaitoje, Sankt Peterburge įsikūrusioje kompanijoje „dirba rusai, kurie socialinės žiniasklaidos puslapiuose apsimeta amerikiečiais, skelbia ekstremistinius pranešimus apie rasines problemas, seksualinę tapatybę ir asmeninius ginklus, gilindami visuomenės susiskaldymą vertinant JAV oficialiąją politiką“

J.Prigožinas neigia bet kokį ryšį su Interneto tyrimų agentūra. Socialiniuose tinkluose jis pareiškė: „Aš niekaip negaliu komentuoti Agentūros darbo, kadangi niekaip nesu su ja susijęs“. Specialiojo prokuroro R.Muellerio kaltinamojoje išvadoje pažymima, kad 2016 m. gegužės 29 d., likus dviem dienoms iki J.Prigožino 55-ojo gimtadienio, interneto troliai, naudodamiesi socialiniais tinklais, bandė surengti mitingą priešais Baltuosius rūmus, kuriame dalyvautų bent vienas Amerikos pilietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.