Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie priverstinę „nenaudingų senolių“ eutanaziją

Po garsiai nuskambėjusio rusų propagandos idealistės mokytojos pamokslo į dienos šviesą lenda dar viena švietėja. Antradienį žurnalistė Rita Miliūtė savo socialinio tinklalapio paskyroje pasidalijo garso įrašu, kuris, kaip teigiama, darytas Kauno kolegijoje paskaitos metu.

 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br> lrytas.lt koliažas
 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br> lrytas.lt koliažas
Kauno kolegija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno kolegija.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
 Kauno kolegijoje dėstytojos akibrokštas – paskaita apie privalomą eutanaziją senukams, nes jie neva nenaudingi.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 12, 2020, 10:49 AM, atnaujinta Feb 12, 2020, 3:12 PM

Jame dėstytoja studentams pasakoja apie tai, kad ateityje mirtinai sergantys ir senukai bus eutanazuojami, nes ekonomikai jie yra nenaudingi.

„Susipažinkite, čia – perpus jaunesnė dėstytoja, kuri pilnu greičiu transliuoja apie senukus, kuriuos netrukus privalomai migdysim, nes esą laikyti neapsimoka“, – savo feisbuko paskyroje pristatė R.Miliūtė.

Kauno kolegija, valstybinė aukštoji mokykla. Kada tokia „kompetencija“ mūsų švietimo ir mokslo sistemoje pasibaigs? Tuomet, kai studentai, kaip šitos švietėjos, nebeapsikęs ir mums visiems papasakos, už kokias žinias valstybė ir studentai moka“, – kritikos negailėjo žinoma žurnalistė.

Pasidalijo paskaitos garso įrašu

Žurnalistė R.Miliūtė pateikė garso įrašą, kuriame girdimi dėstytojos Žydronės Žarskienės žodžiai studentams paskaitos metu.

„Maisto produktų gamyba bus pradedama labai griežtai kontroliuoti. Kas ir dabar po truputį vyksta, nes uždraudžia tuos atskirus ūkininkavimus.

Mūsų ūkininkai negali laikyti kiaulių, negali laikyti po vieną karvytę, ūkinės bendrijos yra.

Be abejo, didelių miestų gyventojai bus priverstinai iškeldinti į regionines teritorijas. Didžiųjų miestų gyventojų skaičius negalės viršyti jau numatyto skaičiaus, jeigu viršija, jie iškart išsiunčiami“, – paskaitoje kalbėjo dėstytoja.

Dėstė apie priverstinę eutanaziją senukams

Vėliau Kauno kolegijos dėstytoja aiškino, kad artimiausiu metu senukams priverstinai bus atimama gyvybė, nes jie neva ekonomikai yra nenaudingi.

„Po truputį bus įvedinėjama eutanazija. Eutanazija bus privaloma mirtinai sergantiems ir senukams. Ta prasme, kad neleis, nes ekonomikai tai yra nenaudingi žmonės.

Man tas yra įdomu, aš tuo domiuosi, aš tuo tikiu, nes aš matau akivaizdžius pokyčius.

Mokiausi veterinarijos akademijoje, šiek tiek domėjausi medicina. Virusai šiaip neatsiranda iš niekur.

Jie yra sukuriami. Kaip ir šitas koronavirusas buvo sukurtas“, – studentams aiškino dėstytoja Ž.Žarskienė.

Primename, kad Lietuvoje eutanazija ir savižudybė su pagalba yra draudžiamos.

Kauno kolegija: „Dėstytoja nukrypo nuo paskaitos, pateikė nepagrįstus faktus“

Kauno kolegijos Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė Smiltė Juraitė portalui lrytas.lt atsakė, kad dėstytoja nukrypo nuo paskaitos plano ir pateikė nepagrįstus faktus.

„Išsamiam situacijos paaiškinimui pakvietėme dėstytoją, kurios paskaitos garso įrašas buvo paviešintas.

Dėstytoja pripažino, kad nukrypo nuo paskaitos plano ir pateikė nepagrįstus faktus bei savo asmeninę nuomonę aptarinėtais klausimais.

Įvykiui ištirti sudaryta komisija, kuri analizuos susidariusią situaciją ir dėstytojos elgesį. Po tyrimo bus priimti atitinkami sprendimai“, – atsiųstame atsakyme teigė S.Juraitė.

Portalas lrytas.lt kreipėsi į Kauno kolegiją dėl dėstytojos Ž.Žarskienės komentaro, tačiau su ja susisiekti nepavyko.

Ž.Žarskienė 2014 metais tapo Metų mokytoja. Tuo metu ji dirbo Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja metodininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.