„Tvarkos ir teisingumo“ Pagėgių skyrius pereina į Liberalų sąjūdį

Daugiau kaip šimtas Pagėgių „tvarkiečių“ užpildė anketas tapti Liberalų sąjūdžio nariais.

R.Juška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Juška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūratė Skėrytė, BNS

Feb 13, 2020, 12:46 PM, atnaujinta Sep 17, 2020, 10:38 PM

„Šiandien turime 127 anketas, bet čia tik po pirmų susitikimų. Manau, kad apie 250 turėtų būti“, – ketvirtadienį BNS sakė Liberalų sąjūdžio Tauragės regiono koordinatorius, Seimo narys Ričardas Juška.

Anot jo, tarp „tvarkiečių“, pereinančių į Liberalų sąjūdį, yra ir Pagėgių meras Vaidas Bendaravičius.

„Galvojome, ką daryti, kaip daryti. „Tvarka ir teisingumas“ ilgai blaškėsi į vieną pusę, į kitą pusę, turėjome pasiūlymų ir iš socdemų, ir iš „darbiečių“, nutarėme, kad grįžtame pas liberalus – buvome liberaldemokratai“, – BNS sakė meras.

Anot jo, pereiti į Liberalų sąjūdį planuoja ir daugiau Pagėgių savivaldybės tarybos narių „tvarkiečių“. Su kai kuriais dar vyksta pokalbiai.

Liberalų sąjūdžio Tauragės regiono koordinatorius taip pat teigė, kad „tvarkiečius“ ir liberalus vienija bendra praeitis.

„Regione mes vieni kitus pažįstame. Ir jie, ir mes kažkada buvome tie patys liberalai. Esame tie, kurie prisimename, kaip viskas kito: vadovai keitėsi, vieni tempė paskui vieną vadovą skylant liberalams, kiti – paskui kitą. Dabar tiesiog grįžtame prie ištakų“, – teigė R. Juška.

Jo teigimu, „tvarkiečių“ apsisprendimui įtakos turėjo ir jų partijoje kilę nesutarimai tarp pirmininko Remigijaus Žemaitaičio ir dalies Seimo narių, vadovaujamų Vytauto Kamblevičiaus.

V. Bendaravičius teigė, kad Pagėgiuose praktiškai nebeliks „Tvarkos ir teisingumo“ skyriaus. 

„Pagėgiuose buvo 380 „tvarkiečių“, iš jų dalis yra užsienyje, dalis išvažiavę į didžiuosius miestus, čia yra iki 300. Pereis turbūt ne visai visi, bet didžioji dalis – 80 proc. – taip“, – sakė jis.

Liberalų sąjūdžio atsakingasis sekretorius Dainius Petravičius BNS informavo, kad dėl pagėgiškių priėmimo į partiją spręs kitą savaitę posėdžiausianti partijos valdyba.

Tuo metu „tvarkiečių“ lyderis R. Žemaitaitis BNS tikino, kad partijos skyrius Pagėgiuose liks, o dalies partijos narių pasitraukimą jis siejo su permainomis savivaldybės taryboje.

„Kadangi ten griuvo koalicija, vienintelis variantas merui išsilaikyti poste – pereiti į Liberalų sąjūdį“, – sakė jis.

„Skyrius liks. Aišku, reikės naujo pirmininko, kas nebijo Kęsto Komskio“, – pridūrė jis.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ yra paskelbusi, kad ketina jungtis su Laisvės sąjunga (liberalais) ir judėjimu „Pirmyn, Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.