Automobilį girtam vairavusiam politikui M. Žymantui – valstiečių raginimas palikti tarybą

Ignalinos rajono savivaldybės tarybos LVŽS frakcija ragina buvusį Seimo narį darbietį Manfredą Žymantą trauktis iš tarybos nario pareigų ir kviečia kitus tarybos narius nesitaikstyti su tarybos nario vardo diskreditavimu.

 M.Žymantas įkliuvo girtas prie vairo.
 M.Žymantas įkliuvo girtas prie vairo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 8:16 AM

Ignalinos rajono savivaldybės tarybos LVŽS frakcijos kreipimasis įteiktas merui ir tarybos nariams po to, kai Ignalinos vicemeras ir tarybos narys darbietis Manfredas Žymantas buvo sustabdytas neblaivus vairuojantis automobilį ir jam alkotesteriu nustatytas 2,78 promilės girtumas. Dėl to darbietį policija buvo sulaikiusi ir uždariusi į areštinę. Jam taip pat gresia baudžiamoji atsakomybė, rašoma pranešime spaudai.

„Tai kas įvyko – netoleruotina ir parodo visišką, moralės, sąžiningumo, padorumo, atsakomybės už savo veiklą nebuvimą. Tokiu elgesiu ne tik pamintos vertybės, bet ir sukeltas realus pavojus kitiems žmonėms, rizikuota jų saugumu. Žinome, kokios būna skaudžios girtų asmenų sukeltos avarijos. Darbo partijos Ignalinos skyriaus pirmininkas M. Žymantas paniekino rinkėjų pasitikėjimą, diskreditavo tarybos nario vardą ir turėtų prisiimti visišką politinę atsakomybę – trauktis ne tik iš vicemero, bet ir iš tarybos nario pareigų. Taip pat yra nesuvokiama, kodėl meras Justas Rasikas vicemerui leidžia išeiti savo noru. Mūsų įsitikinimu, jis turi būti atleistas iš užimamų pareigų kaip praradęs bet kokį politinį pasitikėjimą.“ – sako tarybos LVŽS frakcijos seniūnas Henrikas Šiaudinis.

Darbietis M. Žymantas vicemero statuso neteks vasario 20 d. tarybai susirinkus į savo eilinį posėdį. Tikimasi, kad iki to laiko jis prisiims ir visa politinę atsakomybę – pasitrauks iš tarybos nario pareigų.

Ignalinos rajono savivaldybės tarybos LVŽS frakcija artimiausiu laiku registruos tarybos sprendimo projektą atleisti vicemerą M. Žymantą iš pareigų praradus politinį pasitikėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.