Vytautas Bruveris. Gležnus želmenis gožia tulpės ir eglės

Ilgai pasėdėjus kuriame nors aukštame valstybės poste ir jį palikus dar ilgai būna neramu. Žiūrėk, vėl užsinori pabūti prožektorių šviesoje.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 6:14 AM, atnaujinta Feb 18, 2020, 10:52 AM

Antai dabartinis prezidentas G.Nausėda demonstruoja, jog būtent jis bus tas didvyris, kuris vis dėlto įveiks Briuselį ir išmuš kuo daugiau pinigų Lietuvai naujajame ES biudžete. Kita vertus, pastaruoju metu jis viešai braukia devynis prakaitus, rodydamas, kad ši užduotis ne iš lengvųjų net jam.

Tuo metu G.Nausėdos pirmtakei D.Grybauskaitei arba atsibodo laukti, arba ji nieko iš prezidento nebesitiki. Šiomis dienomis buvusios šalies vadovės feisbuko paskyroje pakabinta jos ir Vokietijos kanclerės A.Merkel nuotrauka su prezidentiškai lakonišku pranešimu: „Su Vokietijos kanclere aptarėme prasidėjusias derybas dėl ES biudžeto. Pateikiau argumentus, pagrindžiančius Lietuvos finansinius poreikius.“

Prezidentinį įrašą gausiai komentavusi tauta pasidalijo į dvi dalis. Vieni, alpdami iš susižavėjimo, meldė prezidentę „sugrįžti“, nes be jos čia viskas baigia sugriūti, o kiti putojo dėl tokio atviro sprigto G.Nausėdai į nosį.

Nežinia, kuriai daliai priklauso buvusi Seimo vadovė L.Graužinienė. O gal ją irgi apėmė buvusio aktyvaus gyvenimo ilgesys?

Kad ir kaip būtų, L.Graužinienė feisbuke trinktelėjo būtent apie D.Grybauskaitę – paskelbė, jog „Lietuvos ryto“ atskleistas skandalingasis „tulpių paštas“, kuriuo iš adreso tulpes@lrpk.lt korupcijos skandale skęstantiems liberalams ir kitiems politikams rašinėjo buvusi prezidentė, yra tikras. Esą D.Grybauskaitė ir L.Graužinienę paragino prisijungti, todėl pastaroji susikūrė specialų adresą egle@lrs.lt.

Žodžiu, buvusi politikė pati pasiūlė savo pagalbą Seime posėdžiaujantiems įvairių šešėlių tyrėjams, vadovaujamiems valstietės A.Širinskienės, ir užbaigė: „Laukite tęsinio.“

Kaip matome, buvusieji jaučia pareigą išlįsti iš užkrosnio, kai ima įsivaizduoti, kad be jų nebus tvarkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.