Ministrams abejojant, sprendimas dėl naujų susisiekimo ir kultūros viceministrų atidėtas

Vyriausybė trečiadienį atidėjo sprendimą dėl naujų susisiekimo bei kultūros viceministrų pareigybių steigimo. Šiuo metu ministerijose dirba po tris viceministrus.

Mindaugas Kvietkauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Mindaugas Kvietkauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Jaroslavas Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 3:20 PM, atnaujinta Feb 19, 2020, 3:24 PM

Sprendimas atidėtas daliai kabineto narių abejojant, ar prasminga steigti naujas viceministrų pareigybes likus nedaug laiko iki Seimo rinkimų. Kai kurie ministrai siūlė steigti šias pareigybes ir likusiose ministerijose.

„Svarbiausias dalykas, kad dabartiniu metu yra pereinamasis ir sprendžiamasis laikotarpis strateginių projektų, ypaČ „Rail Balticos“ problematikoje, siekiame įdiegti 5G inovacines technologijas, elektromobilių paspartinimas, įgyvendinimas. Baigiasi Vyriausybės programos įgyvendinimui reikiamas laikotarpis, norime atkreipti didesnį dėmesį kelių tiesimo ir reguliavimo sričiai, dėl to prašome įsteigti dar vieną pareigybę“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Susisiekimo ministerijos teigimu, nauja pareigybė reikalinga siekiant efektyviai ir racionaliai paskirstyti viceministrų darbo krūvį, nes ministerija įgyvendina vis daugiau ypatingos valstybinės svarbos projektų, taip pat padidėja jau esamų sričių apimtis (oro tarša, žemės paėmimas visuomenės poreikiams, elektromobilių transportas).

Kultūros ministerijos teigimu, dar vienas viceministras bus atsakingas už tautinių mažumų politikos koordinavimą, etninę kultūrą ir nematerialųjį paveldą, bendradarbiavimą su savivaldybėmis, kultūros centrų veiklos stiprinimą, bazinio kultūros paslaugų paketo sukūrimo ir įgyvendinimo koordinavimą, teisinį reguliavimą, susijusį su istorinio atminimo įamžinimu.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas teigia, kad dar vienas viceministras reikalingas, norint stiprinti regionų kultūros, tautinių mažumų politikos koordinavimą.

„Poreikis yra akivaizdus, jį ne kartą susitikimuose girdėjau iš regiono kultūros žmonių. Regionų kultūra, savivaldybių kultūros politika, kultūros centrai tikrai turi būti kuruojami ne tik specialistų lygmeniu. Mums tikrai labai trūksta vadovybės žmogaus, kuris palaikytų ryšį ir galėtų spręsti esmines problemas“, – teigė M. Kvietkauskas.

Jis pabrėžė, kad lėšos pareigybei bus skirtos iš Kultūros ministerijos vidinių resursų. Ministras kol kas neįvardija kandidato, tačiau tikina, kad tai asmuo, nepriklausantis politinei partijai.

„Kandidatūra yra nepartinė, ji bus paskelbta artimiausiu metu“, – BNS sakė ministras.

Abejones dėl šių pareigybių kėlė aplinkos, socialinės apsaugos ir darbo, žemės ūkio ministrai.

„Susilaikau, nes manau, kad kadencijos pradžioje reikia tokius strateginius sprendimus priiminėti, o ne pabaigoje“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Mažeika.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ragino vicmenistrų skaičių „peržiūrėti sistemiškai“, tai yra, steigti šias pareigybes ir kitose ministerijose.

„Gal galėtų būti sprendimas sistemiškas, bet, mano galva, jis turėtų prasidėti nuo kitos kadencijos“, – kalbėjo L. Kukuraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.