Klaipėdos tarybos narė šnipinėjimo byloje apklausta kaip specialioji liudytoja

Klaipėdos tarybos narė Ela Andrejeva šnipinėjimo byloje apklausta kaip specialioji liudytoja, ji duoda parodymus, tačiau neigia veikusi prieš Lietuvą, BNS sakė jos advokatė.

Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Ela Andrejeva<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 3:37 PM, atnaujinta Mar 4, 2020, 3:38 PM

„Politinėje erdvėje ji kalbėjo, bet jokiu būdu ne rinko pagal užduotį kažkokio slapto pobūdžio informaciją ar apskritai informaciją, kuri gali paveikti Lietuvą. Ji prieš Lietuvą neveikė“, – pabrėžė advokatė Natalja Fočenkova.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

Tarybos narės advokatė pabrėžė, kad E. Andrejeva galėjo atsisakyti duoti parodymus, tačiau su teisėsauga ji bendradarbiauja.

„Dabar ją apklausė specialiuoju liudytoju – šis liudytojas turi teisę į advokatą, turi teisę atsisakyti duoti parodymus. (...) Ji neatsisakė, ji atvirai elgiasi, net ir davė sutikimą be advokato pradėti apklausą. Ji nejaučia savo kaltės. Ji nepadarė prieš Lietuvą jokios veiklos“, – teigė advokatė.

Pasak gynėjos, apklausa antradienį nebuvo baigta, ją planuojama tęsti ketvirtadienį.

Su pačia E. Andrejeva trečiadienį susisiekti neįmanoma – jos telefonas tebėra išjungtas.

Kaip BNS sakė jos politinis bendražygis Viačeslavas Titovas, nors šiuo metu tarybos narė jau yra namuose, iš jos vis dar yra paimti telefonai.

Jo žiniomis, šiame ikiteisminiame tyrime sulaikytas visuomenininkas Aleksėjus Greičius, Baltijos jaunimo asociacijos „Juvenis“ generalinis direktorius.

„Jis dalyvauja tokiose šventėse kaip Pergalės diena, Klaipėdos išsilaisvinimo nuo fašizmo, kaip organizatorius. Kaip matau, einama prieš mūsų vertybes, istorines vertybes, norima gąsdinti žmones“, – teigė V. Titovas.

„Juvenis“ kontaktuose nurodomu mobiliuoju telefonu trečiadienį niekas neatsiliepė.

Klaipėdos apygardos prokuratūra antradienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl šnipinėjimo.

Pasak prokuratūros, jis pradėtas įvertinus Valstybės saugumo departamento pateiktus duomenis.

Šiame tyrime apklausti keli asmenys, vienas asmuo buvo sulaikytas.

E. Andrejeva Klaipėdos taryboje atstovauja visuomeniniam rinkimų komitetui „Titov ir teisingumas“. Taryboje ji pakeitė patį V. Titovą, kuris pareigų neteko po to, kai buvo nuteistas už partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą.

2015 metais E. Andrejeva į tarybą kandidatavo su Lietuvos rusų sąjunga. Tuo metu su šia sąjunga į tarybą kandidatavo ir A. Greičius bei V. Titovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.