NSGK rinksis į neeilinį posėdį

Prasidedant Seimo pavasario sesijai, kovo 10 d., Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK) rinksis į neeilinį posėdį.

Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Bakas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Vytautas Bakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Jadvyga Bieliavska, ELTA

Mar 5, 2020, 3:50 PM

Jame numatoma išklausyti Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovų informaciją dėl pastaruoju metu susiklosčiusios situacijos, susijusios su VSD veikla.

Komitetas šiuo klausimu jau yra išklausęs informaciją apie Generalinės prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliktą patikrinimą, kurio metu nusikalstamų veikų požymių nebuvo nustatyta ir nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. NSGK posėdis vyks už uždarų durų.

Parlamentaras Vytautas Bakas mano, kad Seimo NSGK turėtų inicijuoti parlamentinį tyrimą dėl to, kad esą žvalgyba galimai rinko informaciją apie kandidato į prezidentus Gitano Nausėdos komandos asmenis bei diplomatą Vygaudą Ušacką, primena ELTA. „NSGK turėtų neatidėliodamas imtis iniciatyvos inicijuoti parlamentinį tyrimą ir visus klausimus spręsti ne spaudos konferencijoje, o būtent tyrimo komisijoje. Tai yra civilizuotas būdas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Bakas.

Jo teigimu, tyrimo komisija galėtų iškviesti liudytojus, politikus, kitus asmenis, juos išklausyti ir pateikti visuomenei atsakymus.

V. Bako nuomone, toks tyrimas galėtų užtrukti apie porą mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.