Teismas šnipinėjimu kaltinamo Algirdo Paleckio suėmimą pratęsė dar dviems mėnesiams

Šnipinėjimu kaltinamas 49 metų Algirdas Paleckis dar bent du mėnesius liks už grotų.

 Į teismo posėdį, per kurį buvo sprendžiamas kardomosios priemonės paskyrimo klausimas, A.Paleckis nebuvo atvežtas. Kaltinamasis savo poziciją galėjo išsakyti ir posėdį stebėti nuotoliniu būdu.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Į teismo posėdį, per kurį buvo sprendžiamas kardomosios priemonės paskyrimo klausimas, A.Paleckis nebuvo atvežtas. Kaltinamasis savo poziciją galėjo išsakyti ir posėdį stebėti nuotoliniu būdu.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2020, 11:34 AM

Taip ketvirtadienį nusprendė kardomosios priemonės paskyrimo šiam kaltinamajam išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas.

Byla, kurioje A.Paleckis ir 49 metų Deimantas Bertauskas yra kaltinami šnipinėjimu Rusijos žvalgybai buvo perduota nagrinėti Šiaulių apygardos teismui.

Anksčiau A.Paleckiui paskirtos kardomosios priemonės – suėmimo terminas turėjo baigtis kovo 26 dieną. Tačiau teismas nusprendė ją pratęsti dar nesibaigus anksčiau paskirtos kardomosios priemonės galiojimo laikui.

Per trečiadienį surengtą teismo posėdį buvo išklausyti A.Paleckio, dviejų jo advokatų bei prokuroro argumentai.

Pats A.Paleckis, kurio dalyvavimas sprendžiant kardomosios priemonės paskyrimo klausimą teismo posėdyje yra būtinas, į Šiaulių apygardos teismą nebuvo atvežtas. Kaltinamojo dalyvavimas teismo posėdyje buvo užtikrintas pasinaudojus nuotolinio ryšio priemonėmis.

A.Paleckis bei abu jo advokatai teismo prašė skirti švelnesnę kardomąją priemonę.

Prokuroras teismo prašė suėmimo terminą kaltinamajam pratęsti.

Teismas nusprendė patenkinti prokuroro prašymą ir A.Paleckio suėmimo terminą pratęsė dar dviems mėnesiams.

Šį sprendimą teismas argumentavo tuo, kad A.Paleckis yra kaltinamas sunkiu nusikaltimu, anksčiau yra teistas už pritarimą tarptautiniams nusikaltimams, turi ryšių Rusijoje ir kitose šalyse, todėl, vengdamas griežtos bausmės, gali slapstytis.

A.Paleckio advokatai akcentavo tvirtus jo ginamojo socialinius ryšius: kaltinamasis turi gyvenamąją vietą, šeimą, vaikų.

Tačiau teismas nusprendė, kad A.Paleckio socialiniai ryšiai nepaneigia galimybės, kad jis ims slapstytis.

A.Paleckis ir D.Bertauskas yra kaltinami šnipinėjimu Rusijos žvalgybai organizuotoje grupėje kartu su Rusijos Federacijos žvalgybos darbuotoju bei kitais Rusijos piliečiais, vienas iš kurių teismo pripažintas kaltu sausio 13-osios byloje.

Bylos duomenimis, kaltinamiesiems inkriminuota nusikalstama veika buvo vykdoma nuo 2017 metų vasario iki 2018 metų spalio mėnesio.

Per teismo posėdį buvo nuspręsta paskirti ir šios visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukusios baudžiamosios bylos nagrinėjimo datą. Pirmas teismo posėdis šioje byloje turėtų įvykti balandžio 7 dieną.

Taip pat nuspręsta, kad ši byla bus nagrinėjama viešai. Uždari posėdžiai bus rengiami tik tuomet, kai teisme bus nagrinėjama valstybės paslaptį sudaranti informacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.