Vytautas Bruveris. Naujas iškabų keitimas – nedarnos labui

Kokį terminą, be „profesionalai“, šioji valdžia bus labiausiai nuvalkiojusi ir sukarikatūrinusi per savą kadenciją? Žinoma, „darna“.

V.Bruveris.
V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 6:16 AM

Vakar Energetikos ministerija Vyriausybės vardu pateikė įstatymo projektą, numatantį panaikinti Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, prijungiant ją prie Energetikos ministerijos ir šiam junginiui perduodant Aplinkos ministerijos funkcijas, susijusias su klimato kaitos ir žiedinės ekonomikos politikos formavimu.

O naujasis junginys bus pakrikštytas Darnios ekonomikos, energetikos ir klimato ministerija.

Kodėl kadencijos pabaigoje nuspręsta šitaip perstumdyti kėdes ir perkabinti iškabas? Aiškinamajame rašte prirašyta daug didžių ir kartu komiškai skambančių dalykų – valdžia, esą prisiminusi pažadus optimizuoti biurokratinį aparatą, praregėjo, kad valstybėje nėra darnios ir sutelktos klimato kaitos politikos.

Nors akivaizdi tikroji priežastis – prezidentui G.Nausėdai ir premjerui S.Skverneliui nesutarus dėl naujo ekonomikos ir inovacijų ministro, taip nuspręsta imituoti audringą veiklą be vadovo iki kadencijos pabaigos liekančioje vienoje svarbiausių šalies ministerijų.

Jei jau nėra ministro, tai tebūnie nebus ir ministerijos. Ir dar už tai galime sumokėti 100 tūkst. eurų – neva tik tiek kainuos ši „pertvarka“.

Vyšnia ant torto – naujo darniojo darinio kūrimui kategoriškai puolė prieštarauti pati Aplinkos ministerija, iš kurios ir nuspręsta atimti dalį funkcijų, – primenama, kad ši pertvarka panaši į visišku fiasko pasibaigusį planą perkelti Žemės ūkio ministeriją į Kauną.

Mat šiuo atveju irgi neatlikta reali kaštų ir naudos analizė, nepateiktas teisinis pagrindas.

Taigi nuogąstaujama, kad bus ne tik sugriauta klimato kaitos politika, bet ir prarasti geriausi ją galintys įgyvendinti kadrai.

Išties labiausiai tikėtina, kad ši istorija baigsis taip pat, kaip ir kaunietiškoji, – šnipštu ir tuščiai iššvaistytu laiku ir pinigais.

Iš viso to šaršalo liks tik žodis „darna“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.