Ignas Grinevičius. Sielovada karantino metu

Bažnyčia, knygynas, koncertų salė, sporto arena, parkelis, galiausiai – baras. Mes jų netekome. Neliko ekstazės, momentų, kai viskas atrodo tikra. Atėjo metas, kai net deramai nusigerti darosi sudėtinga.

Ignas Grinevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Ignas Grinevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Grinevičius, „Lietuvos ryto“ televizija žurnalistas

2020-04-13 15:37, atnaujinta 2020-04-13 15:50

O juk sunku. Nebėra draugų arba draugai yra nebe taip, kaip buvo. Per Velykas paaiškės, kad nėra ir šeimų. Arba yra jos ne visai. Jau netenkame darbų. Prarandame tai, kas mums būtina.

Net jei dėl to kaltas pasaulis, kalti pradėsime jaustis ir mes. Arba bent jau ieškoti išeičių.

Ieškoti išeičių laiko mes turime. Tiesą sakant, tai – ne tik gera naujiena. Ne tik galimybė. Atsiveria tuštuma, kurią užpildyti reikia.

O mes kaip tik turime visas priemones ieškoti pilnatvės. Kol virusas neįsisuko į interneto tinklą. Galime iš naujo arba pirmą kartą gyvenime rasti kelią į laimę. Sužinoti tikrąją tiesą. Po karantino pro plačiai atsivėrusio pasaulio duris gali žengti nauji mes – šįkart jau žinantys, kaip švęsti pergalę prieš dieną. Visas dienas. Patį pasaulį.

Pradėsime po truputį. Sužinoti ką nors, ko kiti nežino – solidus pirmasis žingsnis. Suabejokite kuo nors, kas teigiama viešai. Kilstelkite antakį tada, kai kas nors jums sakys, kad žmonės guli ligoninėse. Kilstelkite antrą, kai išgirsite Gates’o pavardę.

Jei dabartine tikrove suabejosite, kaip priklauso, netrukus pasijusite pradėję kelionę tiesos link. Kelias, atrodytų, ilgas ir sunkus, bet naujų ginklų jums kol kas nereiks.

Pakaks abejonės. Vieni faktai ims atrodyti tikresni už kitus todėl, kad vienus sužinojote slaptai, kitus per žinias girdi visi. Iš pradžių abejoję vieni, imsite abejoti kartu.

Jūsų taps daug. Drauge imsite mėgautis dideliais kiekiais slaptos, todėl tikros informacijos. Neprarasite kritinio mąstymo. Viską apmąstysite logiškai. Kas nelogiška, tas taps netiesa.

Žmogaus širdis skirta pasauliui užkariauti. Todėl jumyse gims nenumaldomas noras tobulėti. Nemesk kelio dėl takelio, – taip juk sakoma. Pradėję žengti pažinimo keliu ir jau sužinoję pirmąsias tiesas, norėsite dar.

Labai lengvai rasite tų, kurie pasirengę jums padėti. Rasite ne tik lengvai, bet ir nebrangiai. Rasite tokių knygų, kurios vietoje tūkstančio eurų kainuos tik du šimtus.

Tos knygos, pasirodys, daug geriau nei Platonas, nors ir čiut brangiau. Dar geriau nei koks Nyčė. Pas Dostojevskį vis reikia laukti, o čia skaitai – ir kas minutę vis linksmiau. Jautiesi vis labiau pakylėtas. Motyvuotas.

Tik spėk naudotis šansais. Juk čia pat, po ranka, ir mylėtis mokantis flopikas už du tūkstančius. Ką jau kalbėti apie gyvą skambutį per Zoom ar Skype. Ypač – ką kalbėti apie jo kainą. Apie kainas kalbėti nėra jokios prasmės. Kainas reikia mokėti. Tai – tik menka kliūtis kelyje, kuriuo jūs einate. Kelyje į save.

Įsigilinkite į rūbų dydžių lentelę, mat kostiumo šiais laikais, deja, nepavyks greituoju būdu prigriebti Zaroje – teks užsisakyti internetu. Verta. Bet kokios pasitikėjimo savimi problemos išsispręs. Kad būtų paprasčiau – jas spręsite kartu su likimo draugais. Dalinsitės rūpesčiais ir kasdien uždegsite vienas kitą gyventi ir daryti.

Netrukus gyvenime nuveiksite tiek, kad tapsite draudimo verslo rykliais. Finansų konsultantais. Psichologais. Sėkmės ambasadoriais. Finansinę padėtį, apsidraudę gyvybę, pagerinsite neišmatuojamai, jums neberūpės tokie trumpiniai kaip GPM, PSD ar PVM. Turėsite pilną teisę nežinoti, kas tai. Jūsų finansinis ir visas likęs išprusimas remsis didesniais dalykais. Žemėje ir už jos ribų neliks trijų raidžių, kurių tie didesni dalykai nenugalės.

Pasimesti gyvenimo kelyje taps nebeįmanoma. Visi jums bus geri – geresni nei iki tol. Už tūkstantį eurų kainuojančius seminarus mokėsite viso labo dvidešimt eurų.

Jūs tapsite nugalėtoju. Gyvenimas ims veikti. Aplink jus atsidurs žmonės, kuriems gyvenimas irgi veikia. Dalinsitės sėkme su kolegomis ir su pasauliu – visomis įmanomomis komunikacijos priemonėmis.

Padidėjęs budrumas, padidėjęs noras kalbėti, jaučiamas energingumas, noras kažką veikti, aktyvumas, labai padidėjęs darbingumas, dingęs nuovargis ir prapuolęs tingumas. Visa tai lydės jus naujajame jūsų gyvenime. Visa tai – lietuviškoje Vikipedijoje aprašomas amfetamino poveikis.

Veiksite taip, kaip veikia pasaulis. Jus užtikrins pranašai. Jūs pamiršite, kad pranašas už dvidešimt ar du tūkstančius eurų skatina tik veikti. Pamiršite, kad veikti ir mąstyti nėra tapatu. Pamiršite, kad sąmoningumas išties neduoda jokių apčiuopiamų rezultatų ir juolab neduoda jų greitai. Nebetikėsite, kad tiesos paieškos ilgos. Tikra nesąmonė – juk jos ne visada kelia nuotaiką, ne visada atveria kelią trijų šimtų eurų ar kito dydžio komisiniams už naują į tinklą priviliotą klientą, ne visada veda į visokią kokią nepriklausomybę.

Būsite įveikę savo kelią. Ir jis neatrodys nei sunkus, nei ilgas. Galėsite apie nieką nebegalvoti.

O, susidūrę su naujais iššūkiais, galbūt prarasite viską. Ir galbūt vėl pradėsite viską iš naujo.

Tik ar visi kartu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.