Valdas Bartasevičius. Gražūs žodžiai melo skylių neužlopo

Prezidentas G.Nausėda kalba gražiai, bet kas kaltas, kad vis sako netiesą?

 V.Bartasevičius.
 V.Bartasevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 14, 2020, 6:45 AM

Ieškodamas, kaip prikibti prie susisiekimo ministro J.Narkevičiaus, šalies vadovas įžvelgė 20 per protekciją į darbą priimtų jo partijos bičiulių, o paaiškėjo, kad tai keli paštininkai, kurie, pasirodo, devintas vanduo nuo kisieliaus vienam kitam Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariui.

Atrodo, jei kartą apsijuokei, nelipk ant to paties grėblio. Bet vėl iš Seimo tribūnos prezidento patarėjas paskelbė, kad puikiai visuomenės ir tarptautinių institucijų vertinamas valstybės kontrolierius A.Dulkys neskiriamas antrajai kadencijai, nes neva sumenko visuomenės pasitikėjimas Valstybės kontrole (VK).

Kas šiuo atveju aklas – prezidentas ar jo patarėjas? Tereikėjo atsiversti „Vilmorus“ visuomenės nuomonės tyrimus ir būtų išvydę, kad yra priešingai – per A.Dulkio kadenciją žmonių pasitikėjimas VK vis didėjo ir dabar yra rekordinėse aukštumose.

Matyt, reikalas paprastesnis – norima savarankišką, valdžią prieš plauką šukuojantį, VK savarankiškumą plečiantį įstatymą inicijavusį A.Dulkį pakeisti paklusnesniu vadovu. D.Grybauskaitė turėjo du kišeninius prokurorus, o G.Nausėda gal nori kišeninio valstybės kontrolieriaus?

Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą D.Jauniškį prezidentas ramiausiai skyrė antrajai kadencijai, nors Seimas ką tik narpliojo, ar jis nepažeidė įstatymų rinkdamas informaciją apie dviejų kandidatų į prezidentus, įskaitant paties G.Nausėdos, aplinką. Gal šalia kišeninio VSD direktoriaus į kišenę dar norima įsidėti ir VK vadovą?

Vienaip ar kitaip, niekas A.Dulkiui jokių priekaištų nereiškė, o tik gyrė net Prezidentūra.

Tad kodėl netinka antrajai kadencijai? Pasakyta, kad A.Dulkio pavaduotoju dirbantis M.Macijauskas bus geresnis vadovas.

Tik iš kur prezidentas tai žino?

Pikti liežuviai plaka, kad prezidentą gal konsultavo jo sesuo, VK ilgai dirbusi drauge su M.Macijausku, o gal buvęs bankininkas G.Nausėda pasirinko šį kandidatą todėl, kad jis yra ir Europos investicijų banko Audito komiteto narys.

Kitaip sakant, varnas varnui akies nekerta, o bankų žmonės vienas kitam aukštą kėdę po užpakaliu kiša?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.