Arūnas Dumalakas. Vilniaus valdžia įrodė, kad jai dangoraižis nereikalingas

Kiek šiomis dienomis reikalingas savivaldybės dangoraižis Konstitucijos prospekte? Tiek, kiek metalinis angaras kur nors Kirtimuose ar Aukštuosiuose Paneriuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 7:00 AM

O juk už savivaldybės pastato nuomą ir šiais metais teks sumokėti per 2 mln. eurų. Tikrai ne tiek kainuoja išsinuomoti sandėlį sostinės priemiestyje.

Žiūrėk, šią savaitę tuščiuose savivaldybės valdininkų kabinetuose dar ir šildymas nebuvo išjungtas.

Savivaldybės valdininkai vieni pirmųjų išsilakstė, kai buvo paskelbtas karantinas. Pradėjo dirbti nuotoliniu būdu, taip įgyvendindami seną mero R.Šimašiaus svajonę.

Savivaldybės pastato durys buvo užrakintos, pirmas aukštas, kur kiekvieną dieną užsukdavo šimtai vilniečių, paverstas sandėliu.

Nuotraukose matyti, kad jis dabar išties primena Kirtimų ar Aukštųjų Panerių angarą, – prigrūstas medikams skirtų apsaugos priemonių.

Dėl valdininkų nuotolinio darbo kokybės dar būtų galima pasvarstyti. Tačiau ar dėl to Vilniuje kas nors pasikeitė? Miesto transportas veikia, gatvės asfaltuojamos, šiukšlės išvežamos, medžiai sodinami.

Ir tuos pačius valdininkus galima pasiekti telefonais, elektroniniu paštu ar kitomis ryšio priemonėmis.

Į vilniečių prašymus, skundus atsakoma, nors kai kurie savivaldybės darbuotojai tapo sandėlininkais, ekspeditoriais, užsakančiais, iškraunančiais, rūšiuojančiais ir išvežiojančiais medikams skirtas apsaugos priemones.

Apie tokius pokyčius prabilęs meras pabrėžė, kad Vilnius dirba valstybės mastais ir verslo tempais. Tai jis laiko vienu didžiausių pastarųjų penkerių metų darbo pasiekimų.

Todėl dabar niekas negalės purkštauti dėl to, kad sostinės valdininkų armija didėja. „Sodros“ duomenimis, iki karantino pradžios savivaldybėje dirbo 957 darbuotojai, o dabar – 968. Iki tol buvo stebimas savivaldybės valdininkų armijos mažėjimas.

Piktinomės, kad per karantiną padidėjo ministerijų biurokratų algos, o savivaldybės darbuotojų atlyginimai kilstelėti jau šių metų pirmąjį ketvirtį.

Grįžkime prie savivaldybės pastato, kurio tik pirmame aukšte dar yra gyvybės ženklų.

Kas nutiktų, jeigu ir po karantino savivaldybės darbuotojai dirbtų nuotoliniu būdu? Pavyktų sutaupyti bent 2 mln. eurų, kuriuos dabar savivaldybė skiria dangoraižio nuomai. O kur dar šildymas, komunaliniai ir eksploataciniai mokesčiai.

Užtektų vieno aukšto lankytojams priimti, na, dar salės pasitarimams. Net tarybos posėdžių salės galima atsisakyti. Politikai įrodė, kad pramoko posėdžius rengti nuotoliniu būdu. Taip ir rietenų mažiau.

Dvidešimties aukštų 15 tūkst. kvadratinių metrų dangoraižis Konstitucijos prospekte galėtų pavirsti biurų pastatu.

Kita vertus, ar dar įmanoma bus rasti tiek nuomininkų, kai darbo nuotoliniu būdu privalumus pajuto ne tik savivaldybė, bet ir daugybė kitų įmonių bei įstaigų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.