Arvydas Lekavičius. Užsakymų stalas veikia jau be ribų

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) dar D.Grybauskaitės pirmosios kadencijos metu spėjo pelnyti užsakymų stalo pravardę, nes tampydavo kone visus, užsitraukusius S.Daukanto aikštėje esančių rūmų rūstybę. Mėsmalėje atsidurdavo ir politikai, ir verslininkai.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2020, 6:40 AM

Bet, atrodo, visagalės STT agentai neapsiribojo šia užsakove, kurios valia ir buvo įteisinta mistinė prekybos poveikiu sąvoka.

Supratę, kad jiems viskas galima, agentai nusprendė ir patys paprekiauti tokiu poveikiu.

Štai kad ir garsusis kriminalinės žvalgybos tyrėjas R.Martišius, kuris iš pačios D.Grybauskaitės rankų gavo Riterio kryžių.

Šis agentas, paprašytas savo viršininko, puolė rūpintis, kad turistus sostinėje ir Trakuose plukdančiai bendrovei „Barta“ nebūtų bėdų su įdarbintais imigrantais.

Stengėsi taip, kad net pajungė socialinės apsaugos ir darbo viceministrę E.Radišauskienę, kuri pasisiūlė verslininkus nulydėti į Užimtumo tarnybą ir sutvarkyti reikalus. „Darkart ačiū. Skolingas“, – tokias žinutes R.Martišius siuntinėjo viceministrei. Kuo ne prekyba poveikiu ir dar už atlygį? Šis epizodas peršasi būti lyginamas su Utenos meru A.Katinu, kuris iki šiol tampomas po teismus už tai, kad paskambino verslininkui ir draugiškai paprašė vienai moteriai padėti suremontuoti stogą.

Verta prisiminti ir garsų teisininką, kuris už pagalbą valstybės tarnautojui pažadėjo nupirkti alaus ir atsidūrė už grotų.

Atrodytų, atvejai analogiški, skirtumas tik tas, kad R.Martišius ne tiktai neišbandė areštinės gultų, bet ir po esą kruopščiai atlikto STT tarnybinio patikrinimo buvo visiškai reabilituotas.

Bet tai – tik žiedeliai. Pasirodo, šis garsus agentas kažkodėl itin rūpinosi Latvijos kraujo plazmos prekeivių, kurių pagrindinis tikslas buvo sužlugdyti konkurentus Lietuvoje, interesais.

„Viskas OK. Su teisėja kalbėjau“, – toks jo raportas pasiekė kolegą R.Žilinską, vos buvusi Nacionalinio kraujo centro vadovė J.Bikulčienė buvo sulaikyta.

Nepamiršo jis pranešti ir puikių žinių latviams: „A.P. (kitam sulaikytam Lietuvos verslininkui. – Red.) sankcija dviem mėnesiams, J.B. dar teisme.“

Išties puikus ir saugus versliukas. Tik bėda, kad Lietuvos ekonomikai jis nelabai naudingas, kai saviškiai agentai siekia sumurdyti saviškius verslininkus. Todėl gal ir teisus buvęs saugumo vadas J.Jurgelis, tvirtindamas, kad STT jau seniai laikas naikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.