Lietuvos savaitė: girtas vairavimo instruktorius ir pričiupti brakonieriai

Portalo lrytas.lt žvilgsnis į įdomiausius, dramatiškiausius ir smagiausius savaitės įvykus šalyje. 

Savaitė Lietuvoje buvo gausi įvykių.
Savaitė Lietuvoje buvo gausi įvykių.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

2020-07-05 13:33

Nida

Į didžiausią Neringos kurorto miestą vėl bus galima atskristi – penktadienį Nidos lauko aikštelei buvo suteiktas aerodromo statusas. Aerodromu galės naudotis skrendantieji sklandytuvu, sraigtasparniu, lengvuoju lėktuvu.

Mažieji orlaiviai Nidoje galės leistis po kelerių metų pertraukos. Tai buvo leidžiama iki 2016-ųjų vasaros, bet vėliau įsigaliojo Lietuvos kariuomenės vado įsakymas, ribojantis civilinių orlaivių skrydžius pasienio zonoje.

Šis apribojimas pradėtas taikyti ir Nidos lauko nusileidimo aikštelei. Kad Nidoje vėl galėtų leistis mažieji orlaiviai, atlikti buvo miškotvarkos projekte numatyti darbai, padarytas būtinas žymėjimas, įrangos montavimas, įrengtas radijo ryšys.

Radviliškis

Patruliavusių policijos pareigūnių J.Popovaitės (dešinėje) ir E.Šulytės dėmesį atkreipė priešpriešiais labai lėtai važiuojantis automobilis BMW. Pamaniusios, kad taip lėtai važiuojantis automobilis prieš tai galėjo būti patekęs į avariją, pareigūnės jį sustabdė.

BMW vairavęs vaikinas paaiškino, kad lėtai važiuoja, nes labai kaista variklis. Pareigūnės vaikiną nuvežė iki artimiausios degalinės, kad jis galėtų nusipirkti aušinimo skysčio ir juo papildyti automobilio variklio aušinimo sistemą. Tai padaręs vaikinas sėkmingai pasiekė namus.

Elmininkai

Netoli Anykščių patruliai pastebėjo iš lėto važiuojantį mikroautobusą. Mašina buvo pažymėta raide M, reiškiančia, kad vairuotojas mokosi vairuoti. Prie vairo sėdintis 18-metis buvo blaivus, tačiau sūnų vairavimo meno išmokyti pasišovęs 47-erių tėvas buvo girtutėlis.

Į alkoholio matuoklį vyras pripūtė 2,32 promilės. Nors mokytojas ir nevairavo, jis atsako už mokymosi reikalavimų laikymąsi. Vienas reikalavimų – instruktorius privalo būti blaivus. Naktį vyrui teko praleisti belangėje.

Birštonas

Sakraliniame muziejuje atidaryta šiauliečio fotomenininko R.Dailidės paroda, skirta popiežiaus Jono Pauliaus II (1920–2005) šimtmečio jubiliejui paminėti.

Per 1993 m. viešnagę Lietuvoje popiežius vieną dieną paskyrė Šiauliams ir Kryžių kalnui. Šiauliečio fotomenininko parodą sudaro 15 darbų, dauguma jų – popiežiaus Jono Pauliaus II vizito Kryžių kalne akimirkos. Iki rugsėjo muziejuje veiksianti paroda papildyta keliomis 1995 m. darytomis nuotraukomis iš Vatikano.

Palaukiškiai

Anykščių rajone į nepavydėtiną situaciją pateko puspriekabe 30 šieno ritinių vežęs vairuotojas. Per galinio vaizdo veidrodį pamatęs iš puspriekabės virstančius dūmus jis suprato, kad kilo gaisras, ir sustojo. Iškviesti gaisrininkai užgesino liepsnas, tačiau krovinys sudegė, apdegė ir puspriekabė.

Manoma, kad šieno ritiniai užsidegė nuo per mašinos langą išmestos nuorūkos. Tik nežinia, kas tą nuorūką išmetė.

Panevėžys

31-erių panevėžietei skaudžiai baigėsi susitikimas su buvusiu 40-mečiu sugyventiniu. Ateities gatvėje į moters lengvąją mašiną vyras įsėdo ne vienas. Kartu buvo ir 40-metė naujoji jo draugė.

Trijulei ramiai pasišnekėti nepavyko. Kilus ginčui porelė užsipuolė moterį. Moters tvirtinimu, buvęs sugyventinis ją tampė už plaukų, o konkurentė apliejo kava.

Miesto pakraštyje, Nevėžio upėje, rasta negyvų žuvų. Gaišenas aptiko išsimaudyti atėjusi moteris. Netoli kranto aukštyn pilvu plūduriavo viena žuvis, tolėliau buvo matyti dar kelios.

Aplinkosaugininkams prireikė valties gaišenoms surinkti. Nugaišusios žuvys plūduriavo daugmaž vienoje vietoje. Išžvalgę teritoriją pareigūnai rado negyvus 4 karšius, 2 lydekas ir apie 2 kilogramus ešerių.

Taršos šaltinių neaptikta. Neatmetama, kad tvyrant karštiems orams upėje sumažėjo deguonies, todėl žuvys ir ėmė gaišti.

Kilučiai

Biržų pašonėje tyvuliuojančiame Kilučių ežere aplinkosaugininkai per vieną dieną prigriebė skirtingose vietose neteisėtai žuvis gaudančius 4 brakonierius. Iš pradžių pareigūnai užklupo du vyrus, žvejojančius tinklais. Jų laimikis – 10 lynų, vienas šamas, 5 karšiai, per 4 kilogramus raudžių ir beveik 5 kilogramai karosų.

Tą patį vakarą kitoje Kilučių ežero vietoje sumanė pažvejoti dar du kiti biržiečiai. Gumine valtimi išplaukę žvejai turėjo didesnį, nei leistina, bučių.

Užklupti pažeidėjai spėjo sugauti 4 lynus. Visiems pažeidėjams surašyti protokolai.

Varėna

Į Vilniaus ligoninę buvo atgabentas apdegęs 39 metų vyras, susižalojęs darbe. Nelaimė įvyko vienos Varėnos įmonės kieme, kai darbininkas dujiniu pjūklu pjaustė metalą.

Apie 10 val. varėniškio bendradarbiai išgirdo sprogimą ir atskubėjo pažiūrėti, kas atsitiko. Metalų pjaustytojas buvo apdegęs veidą ir rankas. Po sprogimo kilo nedidelis gaisras, jį užgesino patys darbininkai.

Nida

Pievoje prie laiptų, vedančių į Parnidžio kopą, sukurtas labirintas – juo kviečiami paklaidžioti romantikos mėgėjai. Natūralių medžiagų labirintas primena legendą apie nerijos atsiradimą.

Tai tarsi milžinės Neringos piršto atspaudas. Ši herojė supyko ant Neptūno, kuris skandindavo laivus, prijuoste iš jūros dugno prisėmė smėlio ir supylė pusiasalį, kuris užstojo bangas ir taip apsaugojo žvejus.

Meninę instaliaciją sukūrė Reda ir Arūnas Uogintai. Ja bus galima grožėtis ir klaidžioti iki rudens.

Juodkrantė

„Gyvos miško pasakos“ – taip šiemet pavadintos Juodkrantės kurorto dienos ragina atsigręžti į praeitį ir prisiminti senolių išmintį. Visas ilgojo savaitgalio dienas numatyta daugybė linksmų renginių – koncertai, gatvės teatro spektakliai, vakarinės diskotekos, nuo ryto iki vakaro laukia amatininkų mugė.

Nepamirštas sveikas gyvenimo būdas, žmogaus santykis su gamta. Norintieji galės sužinoti gintaro gaudymo paslapčių, dalyvauti įvairiose edukacinėse dirbtuvėse. Šventės kulminacija – aitvarų šventė. Į padangę pakils šimtai spalvotų aitvarų.

Kaunas

Trečiadienį vidurdienį neįprastas incidentas įvyko pačiame mieste centre – ties Parodos ir Sporto gatvių sankirta išvirtęs medis pakibo ant kontaktinio tinklo. Nors tuo metu Kaune nebuvo stipraus vėjo, sena liepa neatlaikė ir menko vėjo gūsio.

Nei žmonės, nei transporto priemonės nenukentėjo. Iškart atvyko gelbėtojai ir avarinės tarnybos darbuotojai. Po incidento sustojo miesto centro link važiavę troleibusai, ėmė formuotis spūstys.

Ožkabaliai

Šeštadienį sukako 30 metų, kai Vilkaviškio rajone buvo atstatyta tautos patriarcho dr. J.Basanavičiaus tėviškės sodyba.

Čia buvo įkurtas Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys, auga bemaž 7 tūkst. ąžuolų, vyksta įvairios edukacinės programos.

Ūdrai

Panevėžio rajone sodybos kieme buvusi šeimininkė išgirdo į šūvį panašų garsą. Netrukus pasigirdo šuns cypimas. Priėjusi prie šuns ji pamatė, kad peršauta viena jo koja. Sunerimusi moteris apsidairė, bet jokio šaulio nepastebėjo.

Netoli kaimo vinguriuoja žvyrkelis, tad greičiausiai šunį kažkas apšaudė iš pravažiuojančios mašinos. Šaulio dar ieškoma. Taip pat aiškinamasi, iš kokio šautuvo šauta, tačiau linkstama manyti, kad tai buvo orinis ginklas. Nelygu galingumas, kulka gali skrieti keliasdešimt metrų.

Utena

Nepažįstamas vyras, 42-ejų moteriai žadėdamas uždarbį akcijų biržoje, ketvirtadienį išviliojo 9080 eurų. Uteniškė pinigus pervedė į skirtingų šalių bankų sąskaitas. Tik vėliau suprato, kad užkibo ant sukčių jauko ir neteko santaupų.

Jurbarkas

Prie miesto tvenkinio užtvankos vaikštinėjantys žmonės 13 metrų gylio šliuze pastebėjo tris antis, kurias įkalino patvinusio vandens telkinio srovė, krintanti lyg galingas krioklys.

Negalinčius išskristi paukščius išgelbėjo ugniagesiai, nukreipę antis į nutekėjimo angas.

Tauragnai

Utenos rajone, šių metų mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje, vykusioje kraštiečių šventėje „Tauragnams – 765“, miestelio centre buvo atidengta tauro skulptūra.

Ją sukūrė ukmergiškis skulptorius V.Ramoška, projektą parėmė iš šio Aukštaitijos miestelio kilę ar jame sodybas turintys verslininkai. Tauras yra vaizduojamas miestelio herbe.

Kybartai

Pasieniečiai ketvirtadienį pamatė ant geležinkelio pervažos stovintį automobilį „Volkswagen Passat“. Jį vairavusi 69-erių Vilkaviškio rajono gyventoja važiuodama per pervažą prakirto priekinę padangą, ir mašina įstrigo ant betono ir bėgių.

Netrukus čia turėjo važiuoti krovininis traukinys. Pareigūnai apie įvykį pranešė stoties budėtojui, o patys puolė nuo bėgių stumti mašinos, bet nepavyko. Tik atskubėjus vietos gyventojams automobilis buvo nukeltas nuo bėgių. Tuo metu prie pervažos lėtai priartėjo sąstatas – jo mašinistas spėjo gauti pranešimą apie įstrigusį automobilį.

Šilagalys

Panevėžio rajone pareigūnams į rankas pakliuvo kontrabandinius rūkalus vežantis 55-erių Pasvalio rajono gyventojas. Lengvojoje mašinoje rasta 5 tūkst. pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Vėliau Pasvalio rajone, šalia vyro namų esančiame garaže, pareigūnai aptiko per 1,5 tūkst. baltarusiškų cigarečių.

Pasvalietis Panevėžyje nuomojasi dar 3 garažus. Juose slėpta 21,8 tūkst. pakelių tokių pat rūkalų. Iš viso pareigūnams į rankas pateko per 28,3 tūkst. pakelių cigarečių, kurių vertė – apie 94 tūkst. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.