S. Skvernelis sutiktų bendradarbiauti su konservatoriais, tačiau yra viena sąlyga

 Valstiečių žaliųjų sąrašo Seimo rinkimuose lyderis premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį užsiminė, kad po Seimo rinkimų matytų galimybę koalicijai su konservatoriais, jei pasikeistų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovybė.

G.Landsbergis ir S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis ir S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis ir S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Landsbergis ir S.Skvernelis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 13, 2020, 3:52 PM

„Praktiškai aš tikrai sunkiai įsivaizduočiau, esant dabartinei partijos vadovybei, kaip būtų galima būti koalicijoje“, – interviu naujienų portalui delfi.lt pirmadienį sakė S. Skvernelis.

„Gal įvyks pokyčių konservatorių vadovybėje po rinkimų, nes ten yra žmonių, su kuriais yra bendrų pozicijų, galima dirbti“, – teigė jis.

Visgi S. Skvernelis sakė, kad tai nėra labiausiai tikėtinas scenarijus – premjero teigimu, pirmiausia valstiečiai turėtų bandyti burti centro kairės koaliciją, o konservatoriai su liberalais bandytų kurti alternatyvią centro dešinės koaliciją. 

Konservatorių partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad koalicijų aptarinėjimams dabar yra pernelyg ankstyvas laikas, tačiau pridūrė manantis, kad valstybei nebūtų naudingos kraštutinių pažiūrų jėgos.

„Politinės jėgos, jeigu nori dalyvauti valstybės valdyme pirmiausia turėtų atsakyti sau į klausimą, ar jų darbai stiprina Lietuvą. TS-LKD nori stiprios ir stiprėjančios Lietuvos. Augančios Lietuvos. Laisvos Lietuvos. Jėgos iš tolimos kairės ir tolimos dešinės to padaryti negalės. Susitarti dėl rimčiausių Lietuvos problemų sprendimo gali tik partijos susitinkančios sveiko proto centre“, – BNS atsiųstame komentare teigė G. Landsbergis, paprašytas įvertinti S. Skvernelio komentarus. 

Šeštadienį vykusiame TS-LKD tarybos posėdyje partijos pirmininkas sakė, kad nemato galimybių bendradarbiauti su vienintele politine jėga –  Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.