Teisėjų taryba nesvarstys ar patarti prezidentui atleisti neblaivų vairavusį M. Striauką

Teisėjų taryba iš penktadienį vyksiančio posėdžio darbotvarkės išbraukė klausimą dėl patarimo prezidentui iš pareigų atleisti neblaivų vairavusį Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją Mindaugą Striauką.

Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>D.Umbraso nuotr.
Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>D.Umbraso nuotr.
Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Teisėjas Mindaugas Striaukas į alkotesterį įpūtė 0,61 prom.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 24, 2020, 6:39 AM, atnaujinta Jul 24, 2020, 8:25 AM

Kaip BNS informavo Nacionalinės teismų administracijos atstovė Rūta Andriuškaitė, šis klausimas nebus svarstomas, nes nuo Teisėjų garbės teismo sprendimo M. Striauko drausmės byloje dar nėra praėję dešimt dienų – toks yra šio sprendimo apskundimo terminas.

Pirmą kartą šį klausimą Teisėjų taryba turėjo nagrinėti gegužės 29 dieną, tačiau tuomet svarstymą ji atidėjo iki tol, kol bus gautas Teisėjų garbės teismo sprendimas šiuo klausimu.

Praėjusį penktadienį Teisėjų garbės teismas M. Striaukui skyrė griežtą papeikimą. Garbės teismas įvertino tai, kad M. Striauko padaryti pažeidimai yra vienkartinio pobūdžio, teisėjas turi ilgametę darbo patirtį, charakterizuojamas tik teigiamai, o byloje nėra jokios informacijos apie tai, kad jis piktnaudžiautų alkoholiu.

M. Striaukas policijos neblaivus prie automobilio vairo sustabdytas gegužės 19-osios rytą, apie 7.40 val., Vilniuje.

Tuomet jam nustatytas 0,61 promilės girtumas. Policijos teigimu, teisėjas nepadarė jokio pažeidimo, tiesiog buvo sustabdytas patikrinti.

Po šio įvykio prezidentas Gitanas Nausėda kreipėsi į Teisėjų tarybą dėl patarimo atleisti M. Striauką iš teisėjo pareigų, tačiau taryba atidėjo šio klausimo svarstymą.

Teisėjų tarybos posėdyje M. Striaukas tuomet sulaukė ir palaikymo, o daugelis narių išreiškė abejones, kad jo atleidimas būtų per griežta ir per ankstyva sankcija.

M. Striaukas tiek Teisėjų taryboje, tiek Teisėjų garbės teisme neneigė incidento išvakarėse vartojęs alkoholį. Savo kaltę jis visiškai pripažino, gailėjosi ir ne kartą sakė prisiimantis visą atsakomybę už savo poelgį bei suvokiantis, kad atsakomybė gali būti ir griežčiausia, tai yra – atleidimas iš pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.