LŽP pristatė programą: žalioji kryptis – prioritetas, bet numatėme siūlymus visoms valstybės sritims

Lietuvos žaliųjų partija (LŽP) ketvirtadienį pristatė savo rinkimų programą. Partijos programos vienas iš pagrindinių tikslų – užtikrinti stabilią gyventojų finansinę situaciją, prioritetas ir toliau bus teikiamas žaliajai krypčiai, planuojama didinant minimalų mėnesinį atlyginimą ir pensijas per dešimt metų pasiekti Europos Sąjungos vidurkius.

R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
R.Lapinskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 20, 2020, 4:05 PM

„Gamta iki šiol nebuvo prioritetas. Reali gamtos apsauga praktiškai neegzistuoja – kontrolės sistema neveikia, teisinis reguliavimas pilnas spragų ir iš esmės mažai kam politikoje rūpi, kad kasmet į gamtinę aplinką vidutiniškai išleidžiama maždaug pusė giliausio Lietuvos ežero iki nustatytų reikalavimų neišvalytų nuotekų. Mažai kam nuoširdžiai rūpi, kad saugomose teritorijose vykdomi masiniai plynieji kirtimai“, –  išplatintame pranešime spaudai teigia partijos pirmininkas Remigijus Lapinskas, siūlydamas stiprinti aplinkosaugos sistemą bei sukurti Nacionalinę miškų strategiją.

Akcentuojama, kad žalioji kryptis ir toliau bus partijos prioritetas, tačiau rinkimų programoje numatytos nuostatos ir siūlymai visoms valstybės sritims. Partijos pirmininkas R. Lapinskas akcentuoja, kad visą programą būtų galima suskirstyti į tris dalis: gamtos, žmogaus ir valstybės interesų atstovavimą.

Pranešime spaudai taip pat akcentuojama, kad Lietuva įžengė į naują ekologinį laikmetį, todėl valstybė ir visuomenė išskirtinį dėmesį turėtų teikti tvariam vystymuisi, klimato kaitai ir prisitaikymui prie jos, taupiam išteklių naudojimui, atsinaujinančiai energetikai, subalansuotam miestų ir regionų vystymuisi, netaršiam transportui ir švariai aplinkai. Tarp partijos siūlymų – ir 0 proc. PVM tarifas įsigyjantiems elektromobilius, o hibridiniams automobiliams būtų taikomas 9 proc. PVM tarifas.

Socialinis teisingumas visiems

Partija taip pat žada užtikrinti socialinį teisingumą keliant minimalų mėnesinį atlyginimą ir pensijas, kurios, teigiama, turėtų būti ne mažesnės nei minimali mėnesinė alga. Siūloma trejus metus remti pirmąjį verslą įkūrusius asmenis atleidžiant nuo pelno mokesčio, o vaikus auginančioms šeimoms dengti būsto kredito palūkanas.

„Mūsų tikslas – užtikrinti socialinį teisingumą, kuris nė vieno nepaliktų už nugaros. Tai pasieksime tik užtikrinę stabilias pajamas, kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas, kurios būtų prieinamos visiems – ne tik miestų, bet ir regionų gyventojams“, – akcentuoja partijos kandidatė Gema Umbrasienė.

Anot R. Lapinsko, būtina sąlyga visuomenės klestėjimui taip pat yra ir visiems prieinamas bei kokybiškas švietimas, todėl šiai sričiai turi būti skiriamas didesnis dėmesys.

„Mokykla turi užtikrinti pakankamai aukštą, orientuotą į ES vidurkį, vidurinio išsilavinimo lygį. Tai pasieksime tik tada, kai mokytojo profesija ir vėl bus gerbiama. Šį kelią į pagarbą mokytojui turime pradėti nuo atlyginimų kėlimo, bent 1,5-2 kartus. Siūlome panaikinti „krepšelio“ sistemą ir sudaryti realias sąlygas objektyviai vertinti mokinį, daugiau investuoti į mokytojo kvalifikacijos kėlimą“, – teigia R. Lapinskas.

LŽP į Seimą kelia 125 kandidatus daugiamandatėje apygardoje, tarp jų – 56 vienmandatininkai. Šiuo metu LŽP yra atstovaujama savivaldos lygiu. Jos nariai yra išrinkti Panevėžio miesto, Kaišiadorių, Utenos, Kėdainių bei Molėtų rajonų savivaldybių tarybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.