Vytautas Bruveris. Lipdymo ir ardymo žaidimai tęsiasi

Vienas mėgina lipdyti, kitas, gavęs progą, tai mėgina išardyti. Bet būna ir atvirkščiai – pirmasis siekia suardyti tai, ką kitas nori išlaikyti sveiką.

 Buvę bendražygiai ir dabartiniai bene didžiausi politiniai priešininkai – buvęs Vilniaus meras A.Zuokas ir šiandieninis sostinės šeimininkas R.Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
 Buvę bendražygiai ir dabartiniai bene didžiausi politiniai priešininkai – buvęs Vilniaus meras A.Zuokas ir šiandieninis sostinės šeimininkas R.Šimašius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2020, 7:17 AM

Taip žaidžia du buvę bendražygiai ir dabartiniai bene didžiausi politiniai priešininkai – buvęs Vilniaus meras A.Zuokas ir šiandieninis sostinės šeimininkas R.Šimašius.

Tokie žaidimai būtų visai smagūs, jei jų objektai būtų, pavyzdžiui, koks nors senas automobilis, kurį dėl rinkimų reklamos sostinės prospekte šarvuočiu kadaise yra pervažiavęs A.Zuokas. Ar, tarkime, smėlio paplūdimys, kurį R.Šimašius lygiai dėl tokios pačios reklamos supylė Lukiškių aikštėje, o A.Zuokas ragina susemti.

Blogiau, kai to žaidimo kaladėlėmis tampa net nacionalinis oro vežėjas „Air Lituanica“.

A.Zuokas jį sulipdė, bet R.Šimašius žūtbūt ieškojo ir surado būdų, kaip jį suardyti. Kaip ir apskritai viską, ką paveldi iš buvusiojo.

Naujausia šios kaktomušos iliustracija tapo A.Zuoko laimėtas konkursas būti vyriausiuoju R.Šimašiaus dvaro šiukšlininku. Teisingiau, buvęs sostinės meras ėmė ir įtikinamai laimėjo savivaldybės konkursą į jos valdomos įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ direktoriaus vietą. Laimėjo netikėtai, matyt, net pačiam sau – juk toks patyręs vilkas negalėjo nežinoti, kad tokius konkursus laimi ne bet kokios, o tik išrinktos avelės.

Tad kodėl buvęs meras tose varžytuvėse dalyvavo? Greičiausiai norėdamas paerzinti savo įpėdinį.

Bet čia pats sostinės savivaldybės administracijos direktorius P.Poderskis ėmė viešai liaupsinti politinį R.Šimašiaus priešą aiškindamas, kad jis objektyviai ir neginčijamai buvo geriausias kandidatas į vyriausiojo Vilniaus šiukšlininko sostą.

Tų pagyrų paslaptis greičiausiai yra ta, kad tapęs direktoriumi A.Zuokas turėtų trauktis ir iš sostinės tarybos, kurioje iš opozicijos apkasų nuolat atakuoja valdančiuosius.

Tačiau A.Zuokas irgi nepėsčias – iš karto paskelbė, kad iš niekur jam trauktis nereikės, nes tos įmonės tuojau pat neliks, kaip ir kadaise šarvuočiu pervažiuoto automobilio.

Mat buvusio mero pagrindinis tikslas, kurį jis pristatė savivaldybei ir konkurso metu, – tą įmonę likviduoti, nes tai duotų daugiau naudos Vilniui.

Aišku, R.Šimašius apie jokius likvidavimus nenori girdėti ir tikisi, kad A.Zuokas iš posto nepabėgs, įmonę saugos, puoselės ir audringai plėtos.

Girdint tokius pareiškimus man, kaip Vilniaus gyventojui, taip ir neaišku, kas rinks šiukšles – A.Zuokas ar R.Šimašius?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.